West Side Story sopii nykyaikaan

Kaustisen musiikkilukion musiikkiteatteri toteuttaa tänä lukuvuonna musikaalin West Side Story. Sen ohjaa Annukka Valo. Koreografioista vastaa Elina Salmi.

Musikaalin valitseminen oli vaikeaa. Annukka Valo kertoo lukeneensa ensin läpi  15 musikaalia, joista yksikään ei  tuntunut niin hyvältä, että hän voisi seisoa täysin sen takana.  Hänen lukiessaan West Side Storya  jotain hänen sisällään kuitenkin  ”heilahti”.

– Vaikka kyseessä on klassikkomusikaali, niin West Side Story voi yhtä aikaa kertoa jotakin myös nykypäivästä. Se on aika ajankohtainen, sisältää paljon ihanaa musiikkia ja hienoja henkilöhahmoja, kertoo Annukka valitsemisen perusteluiksi.

Koreografi Elina Salmi kokee ryhmän koon eli lähes sadan opiskelijan joukon haastavaksi. Elokuvan ja muiden versioiden katsominen toi paineita, sillä hän kokee klassikkotekstin velvollisuuteksi tuoda musikaaliin todella näyttävän näköistä tanssia. Elina kertoo tämän olevan suuri painolasti, mutta haaste, jonka hän haluaa ottaa vastaan. Myös ryhmän koko on haaste hänelle. Salmi kertookin aiemmin ohjanneensa vain enintään 30 hengen ryhmiä.

West Side Story kantaesitettiin Broadwaylla vuonna 1958. Musikaalissa on kaksi jengiä, Hait ja Jetit, joilla on välienselvittelyä; he taistelevat kunniastaan, eikä tasa-arvoinen kohtaaminen ole koskaan toteutunut.

Ohjaaja Annukka Valon mielestä tämä sopii hyvin nykyaikaan, koska nuoret ovat aina kapinoineet, eikä nuoruus ei ole muuttanut muotoaan.

West Side Story saa ensi-iltansa Kansantaiteenkeskuksella 28.4.2012.

Annukka Valo:

  • kotoisin Kaustiselta
  • opiskellut Tampereella, Kälviällä, Keski-Pohjanmaan kulttuuriopistossa ja Kokkolassa Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulussa, josta valmistunut esittävän taiteen koulutusohjelmasta keväällä 2010
  • päätyi Kaustisen musiikkilukioon töihin rehtorin Taina Lehtosen pyynnöstä.

Elina Salmi:

  • kotoisin Valkeakoskelta
  • opiskelee Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulussa viimeistä vuotta.
  • tuli produktioon mukaan Annukka Valon pyynnöstä.

Teksti: Lotta Pohjola Alkuperäinen haastattelu: Anna Airola

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s