Kaustisen musiikkilukio väitteli kahdeksanneksi

Kaustisen musiikkilukion toisen vuosikurssin opiskelijat Annika Nevanpää ja Kristiina Poranen osallistuivat osana Kamulun joukkuetta Sokrates-väittelykilpailuun. Kilpailu oli osa Nuorten filosofiatapahtumaa (NUFIT), joka järjestettiin 13-14.1.2012 Helsingissä.

Väittelykilpailuun osallistuneet opiskelijat

Tytöt lähtivät kisaan mukaan Nuoren Voiman Liiton väittelykoulutushankkeen kautta.  Koulutusta on järjestetty useaan otteeseen syyslukukauden aikana lähinnä lukion toiselle vuosikurssille. Koulutuksen loppuvaiheessa äidinkielenopettaja Heleena Kivioja kysyi ryhmältä, ketkä haluaisivat lähteä Helsinkiin kisaamaan. Nevanpään mukaan kaveriporukka ilmoittautui kisaan mukaan sen kummemmin miettimättä.
Poranen kertoo, että joukkueita kilpailussa oli yhteensä 29. Jokaisessa joukkueessa oli neljä jäsentä, joten kokonaiskilpailijamäärä ylsi yli sataan. Kilpailun tämänvuotisena teemana oli kauneus. Musiikkilukiolaisten kauneuteen liittyviä väittelyaiheita olivat : kauneus ilmenee pahassa, kauneus on poliittista sekä valtion ei tule tukea taidetta – taiteilija eläköön omalla työllään.

Väittelyt arvioi tuomaristo, joka koostui äidinkielen opettajista ja filosofian opiskelijoista. Pisteet jakautuivat joko 3-0 tai 2-1.

Nevanpää ja Poranen kehuvat ylpeänä musiikkilukion voittoa Olarin lukiosta: ” Meidän joukkue teki ilmeisesti  ainoan 3-0 koko pelissä.”

Kaustisen musiikkilukio sijoittui kilpailussa keskiväliin saaden sijoituksekseen 8.

Musiikkilukion joukkue: Annika Nevanpää, Kristiina Poranen, Anna Airola ja Irene Peltoniemi. Mukana oli myös äidinkielenopettaja Heleena Kivioja

Teksti: Anne Kantola

Kuva: Heleena Kivioja

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s