Lukio loppui – miten suhtautuvat abit?

Ilja Kuusela-Opas ja Aliisa Alava

Kolmannen lukiovuoden kolmannen jakson loppuminen tarkoittaa useimmille abiturienteille myös lukion loppumista. Mitä fiiliksiä musiikkilukiosta ja lukio-opinnoista yleensä jää, ja millä fiiliksillä eteenpäin? Siitä otti selvää Anna Airola haastatellessaan kahta musiikkilukion abiturienttia, Ilja Kuusela-Opasta ja Aliisa Alavaa.


Aliisalla lukion päättötodistuksen saamiseen edellyttävät kurssit on suoritettu, ja se luonnollisesti tuntuu hyvältä. Lukion loppuminen sai aikaan tietysti haikeutta, mutta nyt totuttuaan ajatukseen Aliisa aikoo menne eteen päin hyvillä mielin. Tähtäimessä olisi lähteä opiskelemaan terveydenhoitajaksi.

Iljallakin tulevaisuudensuunnitelmat ovat suhteellisen selvät, mutta paineita niiden toteutumiselle halutussa ajassa tuottaa vielä muutama suorittamaton kurssi. Ilja toivookin, että puhti riittäisi jäljellä olevien kurssien suorittamiseen kevään aikana, että hän voisi hyvillä mielin hankkia kesätöitä ja lähteä tammikuussa armeijaan.

Nyt jälkeenpäin pohtiessaan Aliisa toteaa lukion olleen helpompi kuin mitä hän aluksi ajatteli sen olevan. Iljalle lukio-opinnot vastasivat paljolti sitä, mitä hän oli odottanutkin ja vanhemmilta kavereilta ennakkoon kuullut.

Haastattelun lopussa Aliisaa ja Iljaa pyydetään kuvailemaan musiikkilukioaikaansa kolmella sanalla. Aliisan valitsemat sanat ovat ”hauska, tärkeä ja vaativa”. Ilja luottaa valinnoissaan toiston voimaan kuvaillessaan musiikkilukioaikaansa näin: “Paras, paras ja… no… paras!”

Haastattelu: Anna Airola

Teksti: Oskar Tunderberg

 Kuva: Teppo Laitila
Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s