Rakkaustisen uutiset 19.4.2012

Kaustisen keskuskoulu käyttökieltoon

Kaustisen keskuskoulun yläkoulu suljetaan syksyllä käytöstä kokonaan lukuun ottamatta puu- ja metallityöluokkia. Kosteusvaurion takia valtaosa opetustiloista ja liikuntasali on jo nyt poistettu käytöstä.

Tällä hetkellä opetusta annetaan vielä käytössä olevien yläkoulun luokkien lisäksi muun muassa urheilutalolla, ammatillisen aikuiskoulutuskeskuksen tiloissa ja Pelimannitalossa.

Kaustisen kunnan tekninen johtaja Kari Juntti suosittelee kuntotutkimuksen tulosten perusteella, että suuri osa keskuskoulun yläkoulun puolen rakennuksista tulisi purkaa kokonaan.

Lähde: KP24.fi

West Side Storyn ensi-ilta lähestyy

Kaustisen musiikkilukion tämän vuoden musikaaliproduktion, Arthur Laurentsin West Side Storyn, ensi-ilta on lauantaina 28. huhtikuuta. Tänä vuonna West Side Storyn ohjaa teatteri-ilmaisuohjaaja Annukka Valo. Esityksiä on kaiken kaikkiaan kahdeksan, niistä viimeinen 6. toukokuuta. Esityspaikka on Kaustisen Kansantaiteenkeskus.

Rakkaustinen on haastatellut musikaaliin osallistuvia opiskelijoita pitkin harjoituskautta. Opiskelijat ovat kertoneet omasta osuudestaan musikaalissa ja musikaalin herättämistä tuntemuksista. Kaikki haastattelut voi lukea Rakkaustisen WordPress-sivulta.

Lippuja West Side Storyyn voi ostaa osoitteesta http://www.lipputoimisto.fi.

Ollipekka Toimelasta Kaustisen musiikkilukion talousguru

Valtakunnallisessa Talousguru-kilpailussa Kaustisen musiikkilukion opiskelijoista parhaiten talousalan asiat hallitsi toisen vuosikurssin opiskelija Ollipekka Toimela. Historian ja yhteiskuntaopin opettaja Jukka Laakkonen luovutti Toimelalle muistoksi diplomin ja Suomen rahat -kirjapalkinnon perjantaina 13.4.  Kokonaiskilpailun voitti Daniel Sazonov Helsingin Suomalaisesta yhteiskoulusta.

Jo 15. kerran järjestetyn kilpailun tavoitteena on edistää lukiolaisten talousosaamista. Talousguru-kilpailun järjestävät yhteistyössä Suomen Pankki, Finanssialan Keskusliitto, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry. Kilpailua tukevat myös Taloustoimittajat ry ja Suomen Lukiolaisten Liitto ry.

Teksti: Wille Suomalainen

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s