Salaiset mikkiinhöpöttäjät

West Side Story -musikaalin kaikkia tekijöitä ei nähdä lavalla. Tällä kertaa haastateltavina on kaksi Kaustisen musiikkilukion tekniikkatiimin jäsentä.

– Ennen pyörittiin nimellä mediatiimi, ja sitä ennen taidettiin olla studiotoimikunta, kertoo Eeli Harju, 3.vsk edustaja tekniikkatiimistä.

Eeli Harju

Eeli Harju ja Ilja Kuusela-Opas ovat mukana paljon puhutussa Kaustisen musiikkilukion West Side Story -musikaalissa. Heitä ei kuitenkaan lavalla näy, sillä herrat ottavat osaa musikaaliin tekniikan nimissä.  Eeli ja Ilja kuuluvat musiikkilukion tekniikkatiimiin, joka on mukana järjestämässä koulun  tapahtumia. Jokavuotinen musikaali työllistää varmasti eniten. Näyttelijöiden ja ohjaajan haastattelujen lisäksi saamme siis nyt tietää työstä musikaalin taustalla.

– Olen ollut mukana tässä tiimissä heti ensimmäisistä koulupäivistä. Itse asiassa jo ennen, kuin tulin tähän lukioon, jouduin roudaamaan tämän tiimin nimissä Kaustisen festareilla, Eeli hehkuttaa.

– Tässähän tämä, vähän vaihtelevasti olen ollut mukana näissä hommissa. Viime aikoina kuitenkin enemmän musiikkiteatterin takia, toteaa Ilja.

Pojat kertovat suorittaneensa melko paljon äänitekniikkakursseja koulussa, vaikkakin kokemusta on karttunut paljon myös omien studiotöiden avulla. Ilja kertoo tekniikkatiimin tehtäviin kuuluvan roudaamista, miksaamista ja äänipuolen rakentamista.

– Opettelemme uusia asioita, naurahtaa Eeli hyvin opettajamaisesti.

Musiikkiteatterin tärkeydestä huolimatta Eeli ja Ilja myöntävät kuitenkin syksyn ja kevään Kinolla olevien bändikonserttien sekä jokavuotisen monipuolisen Taiteiden yön olevan lähimpinä sydäntään.

Lähestyvä musiikkiteatteri on työllistänyt poikia kovasti. Kokenut tekniikkatiimiläinen Eeli on tänä vuonna virallisesti musiikkiteatterin bändin rumpali, mutta hän on silti toiminut yleisenä apumiehenä muulle tekniikan väelle. Ilja on  saanut vastuullisen tehtävän huolehtia bändin miksaamisesta.

–  Pidän huolta siitä, että bändin jäsenet kuulevat toisiaan siinä soiton lomassa, ja että yleisö kuulee kaiken tarvittavan bändistä.

Ilja Kuusela-Opas

Ilja ei pidä työtään erityisen haastavana, mutta toteaa paineiden kasvavan ensi-illan lähestyessä. Eeli kuitenkin naurahtaa todeten, että vapaa-aikaakin on. Eelillä on bändipuolella nappikuulokkeet monitoreina, jonne Ilja kuiskuttelee ja höpöttelee  vitsejä.

Reilu viikko sitten, kun roudaukset oli hoidettu, alkoi jakso, jonka aikana Iljan täytyy olla läsnä aina, kun bändikin on.

– Osasin odottaa, että pääsen tekemään tätä työtä, koska olen ollut aikaisempina vuosina enemmän  tai vähemmän katsomassa sivusta, kun muut tekevät miksausta, Ilja toteaa.

Hän toivoo voivansa opiskella alaa ja saavansa tehdä samoja hommia tulevaisuudessakin.

– Saa nähdä, saanko jatko-opiskelupaikan tältä alalta.

– Minäkin hain Tampereelle Pirkanmaan ammattikorkeakouluun; saa nähdä mitä sieltä tulee vastaukseksi, jatkaa myös äänitekniikka-alalle halajava Eeli.

West Side Story -musikaalin ensi-ilta on tänä lauantaina 28.4. klo 19.00 Kansantaiteenkeskuksessa.

Haastattelu ja teksti: Annika Nevanpää

Kuvat: Juho Keskinen

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s