Uutiset 3.5.2012


Maria (Anna Airola) ja Tony (Eemeli Kujala).

West Side Storyn ensi-ilta loppuunmyyty

Kaustisen musiikkilukion tämänvuotinen musiikkiteatteriryhmä sai heti kättelyssä esiintyä täydelle katsomolle, kun lauantain ensi-ilta oli loppuunmyyty.

Annukka Valon ohjaama West Side Story on ajankohtainen, erilaisuutta ja ennakkoluuloja ruotiva tulkinta Bernsteinin klassikkomusikaalista. Noin kahdeksankymmenpäisen teatteriryhmän tanssi- ja laulunumeroissa on uhoa, energiaa, mutta myös herkkyyttä ja kauneutta liikutukseen asti.

Ensi-illan jälkeen West Side Storya esityksiä Kansantaiteenkeskuksessa kaikkiaan seitsemän. Viimeinen esitys on sunnuntaina 6.5.

Riff (Markus Kunelius) ja muut Jetit.

Oppimisympäristöjen kehittämishankkeet kokoontuvat Kaustisella

Opetushallituksen rahoittamiin viiteen kehittämishankkeeseen kuuluu kaksi suurta oppimisympäristöjen koordinointihanketta. Niistä Tampereen kaupungin koordinoima on Koulun laitteet ja ohjelmistot tehokäyttöön. Kaustisen musiikkilukio vastaa yhdestätoista erillisestä hankkeesta, jotka ovat mukana Pedagogisesti kestävät laite- ja ohjelmistoratkaisut -ohjelmassa.

Hankkeen tavoitteena on etsiä pedagogisesti kestäviä laite- ja ohjelmistoratkaisuja, lisätä opettajien ymmärrystä opetusteknologian pedagogisesta merkityksestä ja tarjota matalampi kynnys teknologian käyttöönottamisessa opetuksessa.

3.-4. toukokuuta musiikkilukion koordinoimat hankkeet Sallasta Espooseen kokoontuvat Kaustisella esittelemään työtään. Mukana ovat muun muassa Kokkolassa toteutettava Kuperkeikka ja projektori, Ylivieskan Innovaatioympäristö lukiolaisille sekä Raahessa meneillään oleva Pieniä ihmisiä – Suuria tarinoita.

Kasso isse -kurssilla hoot pistethän kohalhen

Kaikki ne, jotka suunnittelevat matkaa tai jopa muuttoa Kaustiselle, voivat nyt perehtyä seudun murteeseen Kaustisella heinäkuussa järjestettävällä kaksipäiväisellä Kasso isse -kielikurssilla.

90-luvulla ilmestyi samanniminen murrekirja, joka taltioi Halsuan, Kaustisen ja Vetelin alueiden kieltä. Viimeaikainen innostus on saanut vauhtia omasta Facebook-ryhmästä, jossa on yli 1400 jäsentä.

Alueen murteille on ominaisia piirteitä sanontojen ohella ovat ovat muun muassa hoon käyttö ja ruotsalaista alkuperää olevat sanat.

Kurssi pidetään Kaustisen evankelisella opistolla 17.-18. heinäkuuta. Facebook-ryhmän nimi on Kasso isse.

Lähde: YLE Keski-Pohjanmaa 29.4.2012

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s