Musateatteriporukka hitsautui yhteen

Anita (Tiina Mäki) ja Bernardo (Teppo Laitila)

Kaustisen musiikkilukion abiturientit Teppo Laitila ja Tiina Mäki ovat olleet mukana tähdittämässä tämän vuoden musikaalia West Side Story. Teppo näytteli musikaalissa Haiden jengin johtajaa Bernardoa, Tiinan roolina oli Bernardon tyttöystävä Anita.

-Anita on aika supliikki muija. Sellainen hyvin rohkea ja itsevarma. Todella erilainen kuin minä olen, kuvailee Tiina rooliaan. Tepon mielestä taas Bernardossa on ”mulkun vikaa”.

Anita (Tiina Mäki)

Pelkkä vuorosanojen opettelu ja roolin sisälle pääseminen ei musiikkiteatterissa riitä. Tiina ja Teppo pääsivät rooliensa sisälle kovan harjoittelun jälkeen ja ohjaaja Annukka Valon avulla. Pelkka käsikirjoituksen lukeminen ei ole siihen auttanut. Teppo kiittelee kovasti Annukan neuvoja, joita he ovat harjoituksissa saaneet.

Näyttelijöiden piti myös opetella useita lauluja ja tansseja. Lauluja he pääsivät harjoittelemaan laulutunneilla laulunopettajien kanssa. Tanssien kanssa Teppo ja Tiina ovat joutuneet tekemään paljon töitä. Niitä opetti Elina Salmi, joka oli tehnyt suurimman osan koreografioista.

Tiinan mieluisin kohtaus West Side Storyssa on, kun Anitaa heitellään ympäri Docin baaria ja häntä herjataan. Kohtaus on hyvin hauska ja mielenkiintoinen. Tepolla on kaksi suosikkikohtausta musikaalissa: Tonight Quintet ja Konstaapeli Krupke. Ensimmäisessä on paljon porukkaa lavalla ja kaikki laulavat parhaansa mukaan. Konstaapeli Krupke on laulu, jossa on hauskat koreografit, ja se toimii hyvin lavalla. He ovat saaneet kohtauksesta myös yleisöltä hyvää palautetta

Parasta musiikkiteatterin tekemisessä on Tiinan mielestä se, että se yhdistää kaiken. Kaksi viikkoa Kansantaiteenkeskuksessa saa yhteishengen nousemaan, mikä on Tepon mielestä mukavaa.

Kuvat: Esko Keski-Vähälä

Teksti: Lotta Pohjola

Haastattelija: Aune Sanz

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s