Uutiset 17.5.2012

Entisestä musiikkilukiolaisesta tohtori huippuarvosanoin

Toholammilta kotoisin oleva säveltäjä Sampo Haapamäki väitteli tohtoriksi (D.M.A.) 27. huhtikuuta Columbian yliopistossa New Yorkissa. Haapamäki sai parhaat mahdolliset arvosanat.

Haapamäki on valmistunut Kaustisen musiikkilukiosta vuonna 1998 ja musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2005.

Anna Nykyrin dokumentti palkittiin Torontossa

Kaustislaissyntyisen entisen musiikkilukiolaisen, Anna Nykyrin, ohjaama lyhytelokuva Viisi fragmenttia empatian luonteesta voitti Torontossa järjestetyillä HotDocs -festivaaleilla parhaan lyhytdokumenttielokuvan palkinnon (Best Short Documentary). Dokumentaarinen lyhytelokuva kertoo empatian puutteesta ja naisiin kohdistuvasta väkivallasta Suomessa.

Vuonna 2011 valmistunutta elokuvaa on esitetty tähän mennessä lukuisilla kotimaisilla festivaaleilla, muun muassa Rakkautta ja Anarkiaa – ja Lens Politica -festivaaleilla sekä Tampereen elokuvajuhlilla. Toronton HotDocs -festivaalilla elokuva sai kansainvälisen ensi-iltansa. Teoksesta on toteutettu myös viisikanavainen installaatioversio, joka on Helsingin kaupungin taidemuseon kokoelmissa.

Nykyri kirjoitti ylioppilaaksi Kaustisen musiikkilukiosta vuonna 2000.

Erkki & tytöt voitti pelimanniyhtyeiden suomenmestaruuden

Kälviäläinen pelimanniyhtye Erkki & tytöt voitti pelimanniyhtyeiden SM-kilpailujen yleisen sarjan Mäntsälässä järjestetyissä kilpailussa. Erkki Lassilan lisäksi yhtyeessä soittavat Jutta Rahmel, Anna ja Leeni Wegelius sekä Kaustisen musiikkilukion kanteleensoiton tuntiopettaja Eeva-Kaisa Kohonen.

Ylioppilastulokset saapuivat

Ylioppilastutkintolautakunta postitti kevään 2012 tutkinnon tulokset lukioihin 16.5.2012.

Jokainen kokelas saa tietää omat tuloksensa omasta lukiostaan lukion ilmoittamasta ajankohdasta alkaen. Pisterajat julkaistaan Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilla 16.5. Kevään 2012 tutkinnon suorittaneiden ylioppilaiden nimet julkaistaan 28.5.

Lähteet: www.kp24.fi , www.ylioppilastutkinto.fi

Teksti: Wille Suomalainen

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s