Uutiset 31.5.2012

Arvokas taidekokoelma Kaustisen kunnan omistukseen

Viime syksynä konkurssiin asetetun Kaustisen kansanmusiikkisäätiön taidekokoelma siirtyy Kaustisen kunnalle. Taidekokoelman vastaanottamisen myötä kunta luopuu kaikista vaatimuksistaan konkurssipesältä. Kaustisen kunnalla on kansanmusiikkisäätiöltä saatavia yli 345 000 euroa. Taidekokoelman arvo on luettelokirjan mukaan 385 000 euroa.

Maakuntien tulevaisuutta pohditaan heinäkuussa Kaustisella

Kaustisella järjestetään kansanmusiikkijuhlien aikaan 13. heinäkuuta maakuntien tulevaisuutta pohtiva seminaari, johon osallistuu merkittävä joukko yhteiskunnallisia vaikuttajia ja päättäjiä.

Kolmetoistahenkisessä keskusteluryhmässä ovat mukana muun muassa valtiovarainministeri Jutta Urpilainen, ministeri Antti Tanskanen, kirjailija Lasse Lehtinen, päätoimittaja Matti Kalliokoski, kansanedustaja Mauri Pekkarinen sekä maakuntajohtaja Matti Viialainen. Nokian yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Esko Aho johtaa tilaisuutta.

Seminaarilla halutaan erityisesti muistaa edesmenneen maakuntajohtajan, maakuntaneuvos Altti Seikkulan elämäntyötä. Seminaarin tuotto käytetään Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ja kulttuuriyhteisön kansallisen aseman vahvistamiseen. Seminaari toteutetaan Kansanmusiikki-instituutti ry:n toiminnan kautta.

Eläviä ääniä ja musiikkia mykkäelokuvan taustalla

Romu-Mattila ja kaunis nainen on Cannes-palkitun ohjaajan Juho Kuosmasen uusin lyhytelokuva. Kokkolan Ykspihlajassa 26.5. ensi-iltansa saanutta mykkäelokuvaa säesti elävä orkesteri. Myös elokuvan äänimaailma luotiin paikan päällä.

Elokuva on toteutettu lähes kokonaan kokkolalaisin voimin lukuun ottamatta elokuvan kuvaajaa J-P Passia, joka on ohjannut mm. suositun Kovasikajutun.

Elokuvan käsikirjoittaja, ohjaaja ja leikkaaja on Kokkolasta kotoisin oleva Juho Kuosmanen. Rooleissa nähdään muun muassa Kokkolan kaupunginteatterin johtajan tehtävät tänä vuonna jättänyt näyttelijä Jarkko Lahti sekä kokkolalaiset Seppo Mattila ja Sami Heinonen. Musiikin on säveltänyt Miika Snåre yhteistyössä Laura ja Oona Airolan kanssa.

Tyyliltään harvinaisen mustavalkoisen mykkäelokuvan voi seuraavaksi nähdä Sodankylässä kansainvälisillä elokuvajuhlilla, jossa elokuva esitetään elävine musiikkeineen ja äänineen.

Kaustisen musiikkilukio mukana Kansanmusiikkijuhlilla

Tänäkin vuonna Kaustisen musiikkilukio näyttäytyy Kansanmusiikkijuhlilla. Lukion opiskelijoiden esityksiä voi nähdä useampana eri päivänä festariviikon aikana. Maantaina 9. ja tiistaina 10. heinäkuuta ovat Iholla-klubin konsertit, joissa voi nähdä opiskelijoiden monen tyylisiä akustisia kokoonpanoja. Torstaina 12. heinäkuuta lukion opiskelijoita konsertoi Kallioklubilla.

Koko viikon aikataulut ja esiintyjät ovat luettavissa Kansanmusiikkijuhlien kotisivuilla www.kaustinen.net

Lähteet: http://yle.fi/uutiset/keski-pohjanmaa/ ,www.kp24.fi

Teksti: Wille Suomalainen

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s