Hairspray ja hyvä tutina

Haastateltavina Aku-Petteri Pahkamäki, Anna Airola ja Aune Sanz

Kaustisen musiikkilukion musiikkiteatteriryhmä esittää tänä lukuvuotena Broadway-musikaalin Hairspray. Ohjaaja Aku-Petteri Pahkamäki ja assistentit Anna Airola ja Aune Sanz kertovat tehtävistään ja ajatuksistaan musikaaliin liittyen.

Aku-Petteri Pahkamäki kertoo, että päätyi tulemaan Kaustiselle musikaalia tekemään ”klassisella tavalla”.

– Sain puhelinsoiton, ja se oli sillä selvä, hän sanoo. Tosin en tiedä, miksi juuri minulle soitettiin, hän vitsailee.

Sopivan  musikaalin valinta sen sijaan oli pidempi prosessi, joka vaati mietintää. Pahkamäki kertoo tavoitteenaan olleen löytää musikaali, jossa olisi lukioikäiselle opiskelijalle ajankohtaisia aiheita ja että mahdollisimman moni saisi näytellä oman ikäistään ja saman ajatusmaailman omaavaa tyyppiä.

– Loppujen lopuksi vaihtoehtoja oli aika vähän, hän toteaa. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että päädyttiin Hairspray-musikaaliin.

Pahkamäki kertoo ohjanneensa aikaisemmin nuortenmusikaalin Populaarimusiikkia Vittulanjänkältä ja  nuorten musiikkinäytelmän Osta elämä. Lisäksi hän on ohjannut lastennäytelmän Vaahteramäen Eemeli. Hän kertoo myös itse näytelleensä muun muassa Häräntappoaseessa.

– Olin siinä Taunon roolissa, hän kertoo kirjan tai näytelmän tunteville.

Aku-Petteri Pahkamäki kertoo olevansa lähdössä ohjaamaan musikaalia tosi hyvällä mielellä, sillä hänen mukaansa musiikkiteatteriporukassa on älyttömän lahjakkaita ihmisiä,  ja myös siksi että mukana on poikkeuksellisen paljon poikia. Lisäksi hänen mielestään etuna on se, että Kaustisen musiikkilukion musikaalit ovat perinteisesti suosittuja.

– Minulla on musikaalista hyvä tutina, hän iloitsee.

Assistentit Anna Airola ja Aune Sanz kertovat, että heidän toimenkuvaansa on toistaiseksi kuulunut pääasiassa läsnäololistan tekeminen.

– Läsnäolojen perusteella musiikkiteatterilaisille jaetaan loppuvuodesta kursseja, Anna Airola selittää.

Heidän tehtäviinsä kuuluu myös musiikkiteatterin käytännön asioista tiedottaminen, monenlaiset paperityöt ja muut käytännön järjestelyt.

– Aune esimerkiksi hoiti käsikirjoituksen monistaminen jokaiselle ryhmän jäsenelle, siis noin 80 hengelle, Airola kertoo. Me teemme kaikkea, mitä Aku-Petteri vain käskee.

– Hommia on tulossa, Pahkamäki lupaa.

Airola ja Sanz kertovat olleensa mukana musiikkilukion musikaaleissa ennenkin. Airola on abiturientti ja näytellyt musikaaleissa The Rocky Horror Show ja West Side Story.

– Viime kevään West Side Storyssa oli pääosassa, hän muistelee. Olin tuolloin myös ensimmäistä kertaa assistenttina.

Sanz puolestaan lauloi West Side Story -musikaalin kuorossa ja avusti lavastuksessa. Assistenttina hän toimii nyt ensimmäistä kertaa.

Haastattelu: Kalle Lahtinen

Teksti ja kuva: Hilkka Pajukangas

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s