Uutiset 25.10.2012

Kaustisen kamarimusiikkiviikko täyttyy jälleen korkeatasoisista musiikkielämyksistä

Jokavuotinen Kaustisen kamarimusiikkiviikko järjestetään jälleen tammi-helmikuun vaihteessa. Kamarimusiikkiviikon ohjelman on suunnitellut Toholammilta kotoisin oleva uusi taiteellinen johtaja Anni Haapaniemi, joka on Kaustisen musiikkilukion entinen opiskelija. Haapaniemi on uurtanut uraansa kunniakkaasti niin solistina kuin kamari- ja orkesterimuusikkona.

Kamarimusiikkiviikon aloittaa Schubertin laulusarja Winterreise baritoni Arttu Katajan  ja pianisti Kirill Kozlovskyn tulkitsemana Ravintola Pelimannissa. Maanantaina Kaustinen-salissa kajahtaa Musiikkilukion ilta, ja lauantaina lapsia viihdyttää Satukamari-konsertti. Viikon säveltäjävieras on Lotta Wennäkoski, jonka teoksia ja lempimusiikkia kuullaan torstaina Kaustinen-salissa. Viikon päättää Kaustisen kirkossa maineikas Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri Pekka Kuusiston johtamana. Kamarimusiikkiviikon kuvataiteilija on kokkolalainen Eeva Huotari.

Tarkemmin infoa ja Kamarimusiikkiviikon koko ohjelma löytyy osoitteesta www.kamarimusiikkiviikko.net

Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit pääsi uuteen nousuun

Juhlaorganisaatio Pro Kaustisen mukaan viime kesän Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit tavoittivat taloudellisen menestyksen. Pro Kaustinen järjesti festivaalit ensimmäistä kertaa viime kesänä, ja Kaustisen kunnan myöntämä avustus jäi pohjakassaksi ensi vuoden festivaaleihin. Juhlien liikevaihto vuonna 2012 oli 690 000 euroa, kun kunnan avustusta ei oteta huomioon.

Kaustislaisten ja tapahtuman pääyhteistyökumppanin Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n mukaan yhteistyö on sujunut erinomaisesti ja sitä jatketaan edelleen.

Aiheesta uutisoi Keskipohjanmaa.

Sibeliuksen juhlavuosi sai 1,8 miljoonan euron tuen

Vuonna 2015 tulee kuluneeksi 150 vuotta säveltäjä Jean Sibeliuksen syntymästä. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi juhlavuoden suunnitteluun ja toteutukseen lähes 1,8 miljoonan euron tuen.

Sibeliuksen juhlavuoden tavoitteena on lisätä säveltäjän musiikin tuntemusta niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Myös lapsia ja nuoria yritetään saada tutustumaan Sibeliuksen musiikkiin paremmin.

Aiheesta uutisoi Keskipohjanmaa.

Teksti: Anna Airola

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s