Kuntavaalipaneeli toi ehdokkaat lähelle

Kuntavaalipaneelissa ehdokkaat jakelivat mielipiteitään.

Rakkaustisen haastateltavina olivat Vili Harju (2. vsk.)  ja Janika Viitala (3. vsk.), jotka osallistuivat Kaustisen musiikkilukiossa järjestettyyn kuntavaalipaneeliin. Paneeliin osallistuivat Mauri Peltokangas (Perussuomalaiset), Markku Luomala (SDP), Olli Rantakangas (Suomen keskustapuolue) ja Irmeli Peltoniemi-Hartikainen (Kansallinen kokoomus). Vili Harjun ohella puhetta johti Laura Yrjas (3. vsk.).

Tiistaina 23.10.2012 järjestettiin Kaustisen musiikkilukiossa kuntavaalipaneeli, johon oli kutsuttu neljä paikallista kuntavaaliehdokasta, kukin eri puolueesta. Siellä oppilaat saivat kuulla ehdokkaiden mielipiteitä ja esittää myös heitä kiinnostavia kysymyksiä.

Kuntavaaleissa äänioikeuttu Janika kuvailee tapahtumaa mielenkiintoiseksi:

– Oli tosi kivaa kuunnella minkälaisia arvoja neljän eri puolueen ehdokkailla oli. Saatiin jopa aikaan pientä väittelyä, toteaa Janika.

Tilaisuuden yksi päätavoite oli ennen kaikkea tuoda poliitikot lähelle opiskelijoita ja saada opiskelijat innostumaan politiikasta – onhan lukiolaisten joukossa myös äänioikeutettuja. Lukiolaisille vaalien tärkeyttä lisää myös se, että valtuutetut päättävät musiikkilukiotakin koskevista asioista.

– Myös ulkopaikkakuntalaisten on hyvä tietää, mitä valtuutetut tekevät meidänkin hyväksi, sanoo Vili.

Paneelin toivotaan myös lisäävän nuorten ja päättäjien välistä yhteistyötä, joka kannustaisi nuoria sanomaan suoraan, jos jokin asia on huonosti.

Vili kertoo myös, että kun kuntavaalipaneeliin osallistujilta kysyttiin ennakko-odotuksia, he olivat otettuja heidän pyytämisestään keskustelemaan.

Toivon mukaan vastaavia tilaisuuksia järjestetään myös tulevaisuudessa.

Haastattelu: Sami Vähäkoski

Teksti: Heli Hästbacka

Kuva: Heli Hästbacka

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s