Uutiset 8.11.2012

Keskusta ja Perussuomalaiset menestyivät Kaustisella

Kaustisen kuntavaalit päätyivät Keskustan ja Perussuomalaisten täyttämään kunnanvaltuustoon. Kaustisen kunnanvaltuuston kahdestakymmenestäseitsemästä paikasta jakautui viisitoista paikkaa Keskustalle, yksitoista paikkaa Perussuomalaisille ja yksi paikka SDP:lle.

Keskustan ääniharava oli Antti Mäkelä, joka keräsi yhteensä 95 ääntä. 30-vuotias Mäkelä on myös valtuutetuista nuorin. Perussuomalaisille eniten ääniä keräsi 41-vuotias Marko Kulpakko.

Sukupuolijakauma valtuutettujen kesken on suuri, sillä kaikista valtuutetuista vain kaksi on naisia.

 

Kaustisen musiikkilukiolaiset tutustuvat työelämään

Kaustisen musiikkilukion toisen vuosikurssin opiskelijat saavat käyttää kaksi koulupäiväänsä tutustumalla erilaisiin työ- ja jatko-opintopaikkoihin. Ns. TET-päivät voi kukin käyttää haluamassaan paikassa haluamallaan tavalla. Opiskelijat matkustavat eri puolille Suomea. Tänä vuonna he käyvät tutustumassa yliopistoihin, ammattikorkeakouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin muun muassa Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Vaasassa ja Oulussa. Koulutusalat vaihtelevat sosiaali- ja terveysalan koulutuksista tekniikan, opetusalasta musiikin ja yhteiskunnallisten alojen opintoihin.

Konserttibussi jälleen liikkeelle

Kaustisen kunta, Vetelin kunta, Kaustisen musiikkilukio ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri ovat elvyttäneet vuosien takaisen konserttibussiyhteistyön.

Tänä syksynä takana on jo yksi konserttibussikuljetus, ja seuraavaksi bussilla konserttiin pääsee ainakin marraskuun seitsemäntenätoista, jolloin Keskipohjanmaan Kamariorkesteri esiintyy klarinetisti Asko Heiskanen solistinaan. Konsertti on Kokkolan Snellman-salissa, ja orkesteria johtaa Tuomas Hannikainen.

Seuraava mahdollisuus päästä konserttiin bussilla on myös joulukuun ensimmäinen päivä, jolloin Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri konsertoi Snellman-salissa yhdessä maineikkaan Jukka Perkon jazz-yhtyeen kanssa.

Konserttibussi kulkee Vetelistä Kaustisen kautta Kokkolaan, jossa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri tavallisesti konsertoi.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri järjesti myös omat konsertit Kaustisen musiikkilukiolle ja Kaustisen yläkoululaisille lokakuun lopussa.

Lisätietoa konserteista ja bussikuljetuksista osoitteessa http://www.orkesteri.kokkola.fi

Teksti: Anna Airola

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s