Taiteiden yön taustalla on paljon työtä

Bändiluokan yleisöä Taiteiden yössä

Kaustisen musiikkilukion järjestämä Taiteiden yö vaatii jokaisen opiskelijan ja opettajan työpanosta. Tapahtuma sijoittuu musiikkilukion opetustiloihin, joissa pidetään monenlaisia musiikkiesityksiä. Järjestelyihin kuuluu tapahtuman yleinen organisointi, esitysten harjoitteleminen ja koulun koristeleminen juhlakuntoon. Kalle Lahtinen haastatteli toisen vuosikurssin opiskelija Ilmari Lehtistä ja ensimmäisen vuosikurssin opiskelija Iina Keski-Lusaa, jotka olivat tiiviisti järjestämässä tapahtumaa Taiteiden yö -toimikunnan jäseninä.

Taiteiden yö -toimikunnan tehtäviin kuuluu töiden jakaminen vastuuryhmille, esitysten aikataulutus ja tiedottaminen, varsinkin ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille, jotka ovat mukana tapahtumassa ensimmäistä kertaa.

– Vaikeinta työssämme on aikataulutus, Ilmari Lehtinen sanoo. Koulumme opiskelijat ovat mukana monissa eri bändeissä, jotka taas esiintyvät monissa eri tiloissa. Päällekkäisyyksiä ei saa olla, joten esiintymisjärjestykseen tulee muutoksia vielä edellisiltaan ennen tapahtumaa asti, kertoo Lehtinen.

Esimerkiksi bändiluokan ohjelmassa ensimmäisinä esiintyvät tavallisesti ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat, minkä jälkeen bändejä on sekalaisesti. Viimeisiksi esityksiksi pyritään saamaan bändit, joissa on mukana abiturientteja.

Taiteiden yö -toimikunnan lisäksi Lehtinen toimii kahvilaryhmän vastuuhenkilönä. Hän on etsinyt leivontaohjeita, ostanut raaka-aineita ja ollut järjestämässä leipomistiloja.

Keski-Lusa puolestaan on mukana tekniikkatiimissä, jonka tehtäviin kuuluu tekniikan rakentamista ja miksausta. Tekniikkatiimi on myös ollut lähes jokaisessa Taiteiden yötä koskevassa kokouksessa mukana infoamassa.

Ilmari Lehtinen ei osaa tarkalleen sanoa, mikä vuosi olisi ollut paras, koska kaikki ovat olleet mahtavia. Hän kertoo odottavansa innolla tämän vuoden tapahtumaa.

– Koulun tunnelma on aivan uskomaton iltaseitsemästä yhteentoista, Lehtinen kehuu.

– Tänä vuonna yritetään rikkoa ennätys loppupurkujen kanssa, uhoaa Keski-Lusa.

Kun haastattelija kysyy, jännittääkö tapahtuma kaksikkoa,  Lehtinen vastaa ystäväänsä siteeraten:

– Yleensä ei kuumota, mutta silloin kun kuumottaa, niin sitten kuumottaa!

Haastattelu: Kalle Lahtinen

Teksti: Kristiina Poranen

Kuvat: Veera Ailunka ja Heli Hästbacka

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s