TET tarjoaa mahdollisuuksia kätilön opinnoista näyttelijäkoulutukseen

Toisen vuosikurssin TET-kävijämme Eemeli Kujala ja Ronja Nikkilä

Koulumme 2. vuosikurssin opiskelijat kävivät marraskuun alkupuolella  kahden päivän mittaisessa TET-puristuksessa tutustumassa joko vapaavalintaisiin opiskelupaikkoihin tai sitten erilaisiin yrityksiin. Tutustumiskohteiden kirjo oli laaja:  kätilön koulutuksesta teatteri- ja pelialan opintoihin. Seuraavassa Eemeli Kujala ja Ronja Nikkilä kertovat omista TET-kokemuksistaan.

Ronja Nikkilä kertoo viettäneensä ensimmäisen päivän Jyväskylän ammattikorkeakoulussa tutustumassa kätilön koulutukseen. Siellä hän osallistui eri oppitunneille ja sai paljon uutta informaatiota alasta ja sen opinnoista.

Tiistaina hän tutustui kätilön työhön käytännössä, kun pääsi – muutaman mutkan kautta – vierailemaan Keski-Suomen Keskussairaalan synnytysosastolle. Siellä hänelle näytettiin, missä kätilöt työskentelevät. Hän myös pääsi seuraamaan vauvan hoitoa todellisuudessa.

Reissu myös vahvisti ala-asteelta asti elänyttä halua tulla isona kätilöksi.

– Olen ala-asteelta asti halunnut kätilöksi, ja nyt kun pääsin tutustumaan työhön ja koulutukseen,  kiinnostus kasvoi entisestään. Haluan todellakin kätilöksi, Nikkilä sanoo.

Eemeli Kujala vietti ensimmäisen TET-päivän Kokkolan kaupunginteatterissa ja toisen  Tampereen yliopiston yhteydessä toimivan näyttelijätyön laitoksessa (NÄTY).

Maanantain katsaus ei Kujalan mukaan tuonut varsinaisesti mitään uutta, sillä kaikki oli ennestään tuttua. Kokkolassa hän oli seuraamassa lavasteiden tekoa ja kaupunginteatterin harjoituksia.

Tiistain tutustuminen sen sijaan antoi hänelle paljonkin. Myös Kujala pääsi seuraamaan opetusta yhtenä opiskelijoista. Hyvän ajankohdan sattuessa hän pääsi seuraamaan tappelukurssia ja osallistumaan opetukseen.

– Kun pääsi oikeasti sitä opiskelua katsomaan, niin olihan se semmoinen potku takamukseen, että tänne minun on pakko oikeasti päästä, hän toteaa.

Kokonaisuudessaan TET antoi molemmille uutta tietoa.  Nikkilä ja Kujala antavat positiivista palautetta TET-päivien toteutuksesta Kaustisen musiikkilukiossa.

– Kyllä minun mielestäni kaikkien kannttaa käydä TET-paikoissa, Ronja Nikkilä sanoo. Se oli tosi mielenkiintoista, ja sain paljon uutta tietoa siitä, miten sinne kouluun haen ja mitä pitää tehdä, kun täältä lukiosta pääsee pois.

Toisenlainenkin hyöty TET-päivistä saattaa olla.

– Olemme myös kuullut semmoisia kokemuksia, että ”tuonne en varmasti mene”, mikä on myös hyvä tietää, he sanovat.

Haastattelu ja kuva: Anna Airola
Teksti: Roope Rapo

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s