Uutiset 10.1.2013

AVO-päivä Kaustisen musiikkilukiossa

Kaustisen musiikkilukiossa pidetään perjantaina 4.1.2013  jokavuotinen ammatinvalintaohjaukselle omistettu AVO-päivä, jossa monien eri alojen opiskelijat kertovat lukiolaisille opiskelupaikoistaan. Mukana on paljon entisiä musiikkilukiolaisia, jotka kertovat, mitä he tekivät musiikkilukion jälkeen. AVO-päivän ohjelmassa on myös entisen musiikkilukiolaisen Merja Teirikankaan studia generalia -luento, jossa hän kertoo opinnoistaan ja tutkimustyöstään ja valottaa yliopiston teknillisen alan opintojen hakuprosessia ja ammattivaihtoehtoja. Päivän päättää Häävi-kansanmusiikkiyhtye.

Entisiä musiikkilukiolaisia Lappeenrannan valtakunnallisissa laulukilpailuissa

Lappeenrannassa pidetään 1.-6.1.2013 valtakunnalliset laulukilpailut, jossa kisaavat myös Kaustisen musiikkilukion entiset opiskelijat Eeva-Maria Kopp ja Meeri Pulakka, molemmat sopraanoja. Eeva-Maria Kopp on myös työskennellyt Kaustisen musiikkilukiossa laulunopettajana pari vuotta.

Kaustisen kunnanvaltuusto toimi väärin myöntäessään lähes miljoonan euron lainatakauksen Kansanmusiikkisäätiölle

Kaustisen kunnanvaltuusto ylitti toimivaltansa, koska riski oli liian suuri, sanoo Korkein hallinto-oikeus. KHO:n tuomion mukaan Kaustisen kunnanvaltuusto ylitti toimivaltaansa taatessaan Kansanmusiikkisäätiön lainan. KHO kumosi Hallinto-oikeuden ja Kaustisen kunnanvaltuuston asiaa koskevat päätökset. Asiasta tehtyjen valitusten johdosta takausta ei lopulta pantu koskaan toimeen.

Vuonna 2009 Kaustisen kunnanvaltuusto antoi 950 000 euron lainatakauksen talousvaikeuksissa olleelle säätiölle. KHO:n mukaan takaukseen liittyneen suuren taloudellisen riskin, lainan käyttötarkoituksen sekä kunnan taloudellisten voimavarojen perusteella tuen ei voida katsoa liittyvän kunnan toimialaan.

Lähde: Yle Uutiset

Teksti: Laura Petäjä

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s