Uutiset 24.1.2013

Musiikkilukiolaisilta juttusarja Keskipohjanmaahan

Valtakunnallisella sanomalehtiviikolla musiikkilukiolaisten juttuja pääsee lukemaan Keskipohjanmaa-lehdestä. Musiikkilukion ja Keskipohjanmaan yhteistyö on jatkunut pitkään, ja keskeisenä yhteyshenkilönä on ollut keväällä eläkkeelle jäävä lehden päätoimittaja Lassi Jaakkola. Musiikkilukiolla jo esimerkiksi radiota ja nettilehteä tuottaneet tiedotustiimin jäsenet pääsevät kirjoittamaan omavalintaisista aiheista kuten opiskelusta ulkomailla ja täten tutustumaan toimittajan työhön. Tähän opiskelijoita on kouluttanut toimittaja Anni Saari. Juttusarjaa voi lukea lehdestä viikolla kuusi.

Keskipohjanmaan päätoimittaja vaihtuu

Kauko Palola, 57, on valittu Keskipohjanmaan uudeksi päätoimittajaksi. Palola aloittaa päätoimittajana 1. huhtikuuta ja vastaavana päätoimittajana 1. kesäkuuta nykyisen päätoimittajan Lassi Jaakkolan jäädessä eläkkeelle. Nykyisin I-Mediat Oy:ssä toimituspäällikkönä toimiva Palola astuu virkaan luottavaisin mielin.

– Keskipohjanmaalla on laatulehden leima, ja verkkopalvelu on hyvässä kuosissa. Talon ulkopuolella ihaillaan lehteä, ja varmasti arvostus olisi vieläkin suurempaa, jos tiedettäisiin miten pienellä porukalla lehti ja verkkopalvelu syntyvät.

– Lassi Jaakkola toi aikoinaan taloon tullessaan jotain uutta, ja niin minäkin. Toivon, että oma tuomiseni liittyy laadun kohottamiseen, Palola sanoo.

Palolan mukaan lehdellä ei ole tarvetta tuoda näkökulmaa ulkomaanuutisiin, mutta paikallisesti heidän on oltava 100 prosenttisesti läsnä. Keskipohjanmaalle tullessaan Palola palaakin kotiseudulleen, sillä hän on syntynyt Kalajoella ja elänyt nuoruutensa Lohtajalla.

Asiasta uutisoi Keskipohjanmaa (KP24)

Kaustisen kamarimusiikkiviikko järjestetään 35. kerran

Jo pitkäksi perinteeksi muodostunut Kaustisen kamarimusiikkiviikko järjestetään 27.1.-3.2.13 Tänä vuonna pääaiheena on runo, ja viikon uusi taiteellinen johtaja on Anni Haapanemi. Entisen musiikkilukion opiskelijan ensimmäiset kokemukset kamarimusiikkiviikolta ovatkin lukioajoilta 90-luvun puolivälistä.

– Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri soitti Juha Kankaan johdolla kuin viimeistä päivää, ja minä pitelin kirkon penkistä kiinni. Konsertista lähdettyäni askel oli kevyt, ja muistan ajatelleeni, että jotain oli peruuttamattomalla tavalla liikahtanut ja muuttunut, Haapaniemi muistelee kamarimusiikkiviikon nettisivuilla.

Sivuilla sanotaan, että kamarimusiikkiviikko tuo lämpöä keskelle talven kylmintä aikaa. Haapaniemi toivottaakin kaikki lämpimästi tervetulleiksi.

-Uskon, että voidakseen hyvin ihminen tarvitsee sielua ja sydänjuuria ravitsevia ja ravisuttelevia taide-elämyksiä; säveliä, sanoja, kuvia, hymyjä, tunnelmia. Kaustisen Kamarimusiikkiviikon aikaan tämä kaikki on mahdollista. Olet lämpimästi tervetullut!

Lähteenä käytetyltä sivulta kamarimusiikkiviikko.net löytyy lisätietoa tapahtumasta.

Teksti: Sami Vähäkoski

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s