Koreografit vastaavat haasteeseen

Anette Raukola ja Irene Peltoniemi

Anette Raukola ja Irene Peltoniemi

Kaustisen musiikkilukion tämän vuoden musikaali, Hairspray, tarvitsi koreografiryhmää. Tehtävän ottivat vastaan Anette Raukola ja Irene Peltoniemi. Laura Petäjä haastatteli heitä koreografiatyöstä.

Tähän asti niin koreografioiden teko kuin opettaminen on ollut molempien mielestä erittäin hauskaa. Kaikki musiikkiteatterilaiset ovat myös oppineet ne hyvin.

– Olemme pyrkineet tekemään sellaisia koreografioita, jotka oppii helposti, siis ei liian vaikeita – tämähän on musiikkilukio, ei tanssilukio, Peltoniemi toteaa.

Musikaalissa on hyvin erilaisia kappaleita,  ja kaksikko onkin pyrkinyt sovittamaan tanssit vastaamaan jokaista tyyliä ja tuomaan kappaleiden rytmiä esiin.

Hairspray-musikaalissa on monta tanssinumeroa, pitkin musikaalia. Vaikkeivät kaikki kohtaukset pituudella huimaakaan, niin tanssien paljous tuo työnsarkaa molemmille.

Aiemmasta tanssitaustasta kysyttäessä molemmat antavat pitkän listan.

– Minä aloitin 6-vuotiaana rivitanssilla ja sitten on ollut joukkuevoimistelua, showtanssia, streettanssia ja vähän kaiken näköstä, kertoo Anette Raukola

– Ja minä tanssin pienenä tanhua, oikein peruskansantanssia ja sitten yläasteella hiphoppia, Irene Peltoniemi kertoo.

Ensimmäisenä vuotena Kaustisen musiikkilukiossa nuorille naisille selvisi, että he molemmat pitävät tanssista. He tulivat välillä iltaisin koulun saliin, raahasivat tuolit tieltä ja alkoivat tanssia. Tämä on auttanut myös nykyisessä urakassa, sillä myös tuolloin he tekivät omia tanssejaan musiikin tahtiin.

Tällä hetkellä musikaalin tanssinumeroita on valmiina vasta kaksi, mutta lisää on tulossa.

Ensimmäisen kerran parin aikaansaannoksia pääsee seuraamaan lauantaina 13.4.2003 klo 19, kun Hairspray saa ensi-iltansa Kaustisen kansantaiteenkeskuksessa.

Haastattelu: Laura Petäjä

Teksti ja kuva: Roope Rapo

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s