Viestinnän taitoja testaamassa

Noora Munkki

Noora Munkki

Noora Munkki, yksi musiikkilukion abeista, osallistui tänä talvena äidinkielen suulliseen PUHVI-kokeeseen. Hän ei ollut aluksi itsekään varma mikä koe oli, mutta nyt koitoksen jälkeen voi suositella sitä kaikille. Mistä kokeessa on siis kyse?

Opetushallituksen järjestämä äidinkielen suullinen PUHVI-koe on suullisen viestinnän päättökoe, ja sen voi tehdä viestinnän kurssin eli äidinkielen 7. kurssin jälkeen. Noora oli juuri käynyt tämän kurssin, kun musiikkilukion äidinkielen lehtori Heleena Kivioja kertoi mahdollisuudesta suorittaa koe. Noora Munkki kertoo innostuneensa: ei ollut ainakaan mitään menetettävää!

Vetelissä järjestettyyn PUHVI- eli puheviestinnän kokeeseen kuului kaksi erilaista tehtävää, jotka testasivat lukiolaisen viestinnän taitoja. Toinen tehtävä oli ryhmäkeskustelu, jonka aihe annettiin paikan päällä. Ennen keskustelua etsittiin tietoa, ja sitten sitä jaettiin ryhmässä neljän muun lukiolaisen kanssa keskustellen. Toinen tehtävä oli etukäteen valmistellun puheen pitäminen. Koetilanne kesti suunnilleen pari tuntia.

– En voi oikeastaan sanoa, että se oli koe, sillä se tuntui enemmän sellaiselta ryhmäviestintätilanteelta, Munkki toteaa.

Noora Munkki saa kokeesta todistuksen, ja jo viestinnän kurssilta tuli puheeseen varmuutta ja esiintymistaitoja.

– Ehdottomasti suosittelen lämpimästi kaikille myös äidinkielen 7-kurssia!

Lisätietoja PUHVI-kokeesta Opetushallituksen sivulta: http://www.edu.fi/lukiokoulutus/aidinkieli.

Haastattelu: Jannaliina Jussinniemi
Teksti ja kuva: Aune Sanz

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s