Uutiset 21.2.2013

Kalajoen abiturientit pääsivät viettämään koulu-uhkauksen takia peruutuneita penkkareita

Perättömäksi osoittautuneen koulu-uhkauksen vuoksi penkkareita ei vietetty Kalajoella kuten muissa kouluissa torstaina 14. helmikuuta. Koulu pidettiin kuitenkin koristeltuna. Vasta maanantaina 18. päivänä Kalajoen abiturientit pääsivät penkkariajelulle.

Viimeisen vuosikurssin opiskelijat juhlistivat lukulomansa alkamista elokuvateeman mukaisesti pukeutuneina. Penkkariajelu keräsi paljon katsojia, vaikka ajankohta oli erityinen.

Asiasta uutisoi Yle Keski-Pohjanmaa.

Maailmankuulu rockyhtye Toto esiintyy kesällä Pietarsaaressa

Toto esiintyy kaksi kertaa Euroopan kiertueellaan Suomessa, 6. heinäkuuta Helsingissä ja 5. heinäkuuta Pietarsaaren keskuskentällä. Jalkapalloseura FF Jaro on houkutellut yhtyeen paikalle Pietarsaareen lisätienestin toivossa. Vaikka Jaron toimitusjohtaja Niklas Storback näkee asiassa taloudellisen riskin, Pietarsaaren esiintymisestä odotetaan yleisösaalista.

Muista urheiluseuroista poiketen FF Jaro on jo aiemmin yhdistänyt urheilun ja musiikkielämysten tarjoamisen rahankeräysmielessä: viime kesänä yhtiö järjesti Tomas Ledninin konsertin, joka oli tuottava.

Toton odotetaan rikkovan Pietarsaaren keskuskentän kävijäennätyksen, joka on tällä hetkellä 5 600 katsojaa.

Jaron toimitusjohtajan mukaan Toton 35-vuotiskiertue saattaa jäädä viimeiseksi mahdollisuudeksi kokea musiikkielämys kyseiseltä yhtyeeltä.

Asiasta uutisoi Yle Keski-Pohjanmaa.

Kansanmusiikkisäätiön käräjiin ilmaantui merkittävä käänne

Viime perjantaina oikeudessa syyttäjä ilmoitti kuulevansa Toivo Mäkelää, perussuomalaisten silloista valtuustoryhmän puheenjohtajaa siitä, täyttyivätkö takausehdot Kaustisen kunnan taatessa  säätiön lainaa.  Aiemmin puolustus kertoi luopuvansa osasta syytteistä kyseisessä syytekohdassa, mutta nyt joutunee kutsumaan oikeussaliin todistajia enemmän.

Käräjissä pidetään tauko, jolloin syyttäjä pohtii, luopuuko kunnanhallituksen syytteestä. Syyttäjää on aiemmin kritisoitu politiikan tuomista oikeussaliin ja siitä, että se ei ole ymmärtänyt kunnanhallituksen toimiin liittyvää politiikkaa.

Silloinen Kaustisen kunnanhallitus on syytteessä virkavelvollisuuden rikkomisesta siitä syystä, että se laittoi 10.12.2007 säätiön takauksen toimeen ilman tarvittavia talousselvityksiä.

Oikeus pitää tauon jutun käsittelyssä ja käsittely tulee päättymään näillä näkymin vastaajien loppulausumiin 13.3.2013.

Asiasta uutisoi Yle Keski-Pohjanmaa.

Teksti: Kristiina Poranen

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s