Touch of Eternity suuntaa ylöspäin

Touch of Eternity: Erno Helenius, Petteri Järvinen, Ollipekka Toimela, Kasimir Kaakko ja Riku Laajala.

Touch of Eternity: Erno Helenius, Petteri Järvinen, Ollipekka Toimela, Kasimir Kaakko ja Riku Laajala.

Kaustisen musiikkilukion opiskelijoista koostuva yhtye Touch of Eternity elää jännittäviä hetkiä. Huolellisesti valmisteltu ensimmäinen, omia kappaleita sisältävä pitkäsoitto  on julkaisemista vaille valmis. Sami Vähäkoski haastatteli yhtyeen jäseniä Kasimir Kaakkoa ja Riku Laajalaa.

Kaakko ja Laajala ovat hyvillä mielin: takana on abiristeily, ja koulun loppu häämöttää. Lisäksi bändillä on hyvä tilanne. Levyn valmistuminen antaa nostetta, ja suunta tuntuukin olevan vain ylöspäin. Ihan ensimmäistä kertaa nuoret miehet eivät ole levyntekopuuhissa: ennen tätä täyspitkää levyä TOE on tehnyt EP-levyn ja pari singleä.

– Tämä on tällainen ensimmäinen oikea levy, Laajala toteaa.

Myönteistä palautetta on jo tullut Facebookin kautta ja muillakin foorumeilla.

– Vaikuttaa siltä, että ihmiset ovat tosi paljon tykänneet, hän iloitsee.

Levyä kohtaan on ilmennyt muunlaistakin mielenkiintoa, sillä sen materiaalia on pyydetty arviointia varten. Kaakko toivoo levyn saavan hyvät arvostelut.

Laajala kertoo yhtyeen aika pitkälle tekevän biisejä yhdessä. Jollakin saattaa olla mielessä jokin hyvä riffi, jota sitten yhdessä kehitellään. Toisinaan taas Laajala itse tai bändin laulaja Ollipekka Toimela ovat tehneet kappaleita alusta loppuun itse.

– Nämä meidän kaksi neroa enimmäkseen väsäävät kappaleet, Kaakko täsmentää.

Toki aina  viimeistely ja hienosäädöt hoituvat porukalla, ja kaikkien mielipiteitä kuullaan.

Touch of Eternity on keikkaillut harken. Kaakko ja Laajala kertovat, että vaikka levy on valmis ja kuunneltavissa, sitä ei ole vielä fyysisesti olemassa eikä siis myyntivalmiina. Niinpä keikkamyyntikin vauhdittuu vasta myynninkin alettua.

– Settilistakin pitää saada esityskuntoon, ennen kuin lähdetään keikkailemaan, Laajala muistuttaa.

Viime kesänä yhtyeellä piti olla muutama keikka, mutta jostain syystä ne eivät kuitenkaan toteutuneet. Riku Laajala arvelee syyksi korkeampia voimia.

– Ehkei yhtye ollut vielä valmis, hän naurahtaa.

Bändissä on ollut jonkin verran jäsenvaihdoksia. Erno Helenius on yhtyeen historian kolmas basisti, ja Kasimir Kaakko liittyi myös hiljattain mukaan soittamaan komppikitaraa. Yhtyeessä alusta asti kitaraa soittanut Laajala kokee, että yhtyeen kasvaminen ja uusiutuminen on ollut ihan hyvä juttu.

– Yleisfiilis on tosi hyvä, hän sanoo. Olemme hyviä kavereita ja tunteneet toisemme jo pitkään.

Kaakostakin on ollut helppo tulla uutena mukaaan, koska hän on seurannut bändin toimintaa alusta asti ja tunsi kaikki soittajat jo entuudestaan. Kun häntä pyydettiin mukaan, hän oli heti valmis.

– Hyvin on otettu vastaan, Kaakko kertoo. Tietysti se vaati harjoitusta, mutta ihan jees on mennyt.

TOE on saanut netissä myös ulkomaisia faneja. Poikien mielestä se on ihan hauskaa ja tuo näkyvyyttä, mutta toisaalta olisi tietenkin mukava, jos fanit olisivat  lähempänä.

– Ei tule ihan helposti lähdettyä keikalle vaikkapa Brasiliaan, Laajala kommentoi.

Facebookin kautta myös nämä ulkomaiset fanit ovat tulleet  tavallaan lähelle. Englanninkielisissä viesteissä on kyselty asioita ja kannustettu, ja se tuntuu mukavalta.

Ihmisikään verrattuna Riku Laajala ja Kasimir Kaakko kokevat musiikkilukiossa pari vuotta sitten perustetun Touch of Eternityn olevan tällä hetkellä vaiheessa, jossa opitaan kävelemään. Levynteko on ollut iso juttu ja siitä on oppinut paljon. Nyt on mentävä eteenpäin.

– Se on ollut sellainen vauvan ensiaskel, Kaakko arvelee.

Kuunneltavaksi Kasimir Kaakko ja Riku Laajala ovat valinneet uunituoreelta levyltä kappaleen ”Son”, joka on saanut erityisen hyvää palautetta netissä, ja poikien omasta mielestäkin se on jakamisen arvoinen.

Touch of Eternityn löytää Facebookista, Spotifysta, Amazonista ja Bandcamp-palvelusta.

Haastattelu: Sami Vähäkoski

Kuva: Touch of Eternity

Teksti: Hilkka Rauhala

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s