Uutiset 21.3.2013

Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla ei mitään rajaa!

46. Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään 8.-14.7.2013

Juhlilla on useita erilaisia kokoonpanoja useista eri maista. Vuoden yhtye on suomalainen, vaikkakin eksoottiselta kuulostava Orkestar Borduka.Erilaisia huikeita pop&folk-crossover-esityksiä tulevat antamaan esimerkiksi  Jesse Kaikuranta & Snekka, Timo Rautiainen Folk Band, Boom Shakalaka DJs, Jari Rättyä & Käärmekeitto, Mirel Wagner, Anna Puu, Topi Saha ja Eva ja Manu.

Kansainvälisyyttä juhlille tuovat Froggy Mountain Boys (Tanskasta / USA:sta), Casey Driessen (USA:sta), The Chipolatas (Iso-Britanniasta), Folk All-in Band (Ruotsista) ja slovenialainen kansantanssiryhmä FS Emona sekä suomalais-ruotsalaiset kokoonpanot Pelios, Nordik Tree ja Septentrio.

Kotimaisen kansanmusiikin kärkeä juhlilla edustavat yhtyeet Saaga Ensemble, Tsuumi Sound System,Esko Järvelä Epic Male Band, Laitakaupungin orkesteri ja Kardemimmit. Maailmanmusiikin tuulia juhlille tuovat Helsinki-Cotonou Ensemble (FI/BJ), The World Mänkeri Orchestra ja Ashimba (FI/TZ).

Lapsiakaan ei juhlilla unohdeta. Lasten ohjelma jakautuu ensi kesänä tasaisesti koko viikolle, ja Lastenteltta on avoinna joka päivä. Uudistetussa Lasten Kaustinen -kokonaisuudessa perinteisten mukulamatineoiden lisäksi konsertoivat mm. Orffit, Loiskis, Freija ja Tallari.

Lisätietoja löytyy sivulta www.kaustinen.net.

Taina Lehtosesta rehtoriverkoston puheenjohtaja

Kaustisen musiikkilukion rehtori, kouluneuvos Taina Lehtonen on kutsuttu Kuntaliiton rehtoriverkoston vuoden alussa alkaneelle toiminta kaudelle vuosiksi 2013-2014. Lehtonen toimii kaudellaan puheenjohtajana.

Verkoston tavoite on kaikinpuolin hyvän luokikoulutuksen takaaminen kaikille koko maassa, lukiokoulutuksen merkityksen vahvistaminen, rehtorin työnantaja-aseman vahvistaminen ja johtajuuden kehittäminen. Verkosto on tiiviissä yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa.

– Verkosto on erinomainen mahdollisuus olla vaikuttamassa juuri nyt, kun lukio uudistuu laajasti niin tuntijaon, opetussuunnitelman kuin ylioppilastutkinnon osalta, Lehtonen toteaa. Lukiotoimintaan vaikuttaa myös kuntarakennekehitys.

– Ja onhan jäsenyys verkostossa näköalapaikka itselle, musiikkilukiolle, Kaustisen kunnalle ja maakunnalle.

Verkoston toimikausi on kaksi vuotta kerrallaan. Kullekin kaudelle kutsutaan 25 erilaisten kuntien lukioiden rehtoriedustajia.

Tiederetki Müncheniin

Kaustisen musiikkilukion 1. vuosikurssilla opiskeleva Valtteri Kiviniemi Lestijärveltä on kutsuttu Science-verkoston München nyt -ekskursiolle Müncheniin Saksaan 1.-5.5.2013.

Opetushallituksen rahoittamaan Science-verkostoon kuuluvat lukiot saivat itse ehdottaa opiskelijoitaan. Kiviniemi on on yksi kahdeksastatoista matkalle valitusta suomalaisesta lukiolaisesta. Ekskursion on kokonaan englannin kielinen. Ennen matkaa osallistujat tekevät ennakkotehtäviä.

Science-verkosto on lukio-opetuksen kehittämis- ja kansainvälistämishanke, jonka tavoitteena on luoda Suomeen science-opetukselle kestävä pohja. Lisäksi verkosto tarjoaa kansainvälistymismahdollisuuksia opiskelijoille ja opettajille.

Science-verkosto pyrkii liittämään luonnontieteen oppiaineita ja kursseja suuremmiksi kokonaisuuksiksi. Tarkoittaen sitä, että käytännössä käytetään useita tieteenaloja yhtäaikaa tutkimuksiin. Verkostoa koordinoi lehtori Matias Lommi Tammerkosken lukiosta

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s