MPB: Ott – The Queen of All Everything

Sami Vähäkoski

Sami Vähäkoski

Abiturientti Sami Vähäkosken mielestä maailman paras biisi on Ottin The Queen of All Everything.

Vähäkosken mielestä Ottin biisi on maailman paras, koska sen voi kuunnellla useasti viikossa monen vuoden ajan kyllästymättä ja löytäen aina jotain uutta. Se kuulostaa joka kerta vähän erilaiselta.

– Tämä on ehdottomasti sellainen kappale, jota voi kuunnella aika monta kertaa, ja silti tuntuu, että jotain on vielä kuulematta, Vähäkoski kuvailee.

Englannista lähtöisin oleva ambient-musiikkia soittava Ott on musiikkituottaja/artisti, joka on Vähäkosken mukaan Suomessa vielä melko tuntematon nimi.

Vähäkoski törmäsi artistiin ja The Queen of All Everything -biisiin syksyllä 2010 saapuessaan musiikkilukioon parin vanhemman opiskelijan suosituksesta.

– Saman tien alkoi harmittaa, etten ollut törmännyt tällaiseen musiikkityyliin aiemmin, Vähäkoski muistelee. Jo silloin tuntui, että kappale tulisi olemaan kuuntelussa pitkään.

Abiturientti Sami Vähäkoskella on paljon kappaleeseen liittyviä muistoja.

– Jos nämä kolme vuotta musiikkilukiossa pitäisi palauttaa mieleen, niin tällä biisillä se onnistuisi täydellisesti, Vähäkoski toteaa.

Vähäkosken mukaan kappaletta voi kuunnella millä tuulella tahansa: kun haluaa ottaa rennosti tai rauhoittua ja miettiä asioita. Se toimii myös silloin, kun on huono päivä ja mikään ei onnistu.

– Tämä on myös hyvä esimerkki biisistä, jossa jokainen ääni on tarkoitettu juuri siihen, missä se on. Tässä ei ole mitään ylimääräistä, mutta juuri ne elementit, mitkä pitääkin olla.

Biisistä huokuu se, että se on ollut tarkoitus tehdä juuri tällaiseksi, tämä ei ole vahingossa syntynyt, Vähäkoski pohtii. Myös se, että sitä on kuunnellut eri vuodenaikoina, eri tilanteissa, eri tunnetiloissa, tuo siihen sellaista fiilistä ja nostalgisuutta, että aina kun biisi lähtee soimaan, tulee automaattiset kylmät väreet samantien.

– Fiilikset ja muistot menneiltä ajoilta palautuvat mieleen.

Sami Vähäkoski kehottaa kuulijoita olemaan kiinnittämättä huomiota mihinkään erityiseen ja sen sijaan vain unohtaa kaikki ylimääräiset asiat kuten mitä pitäisi tehdä huomenna. Kannattaa keskittyä pelkästään kuuntelemaan.

– Vaikka biisi on täysin instrumentaalinen, ei laulua tai lyriikoita, niin siinä on ihan selkeä tarina, Vähäkoski toteaa. Jos mihinkään, siihen kannattaa kiinnittää huomionsa.

Haastattelu ja kuva: Roope Rapo
Teksti: Veera Ailunka ja Saara Jokela

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s