Uutiset 25.4.2013

Viikon teemana kansanmusiikki

Keski-Pohjanmaalla ja sen lähialueilla vietetään 22. – 25.4. Folkskandia-teemaviikkoa, jonka järjestää Kaustisen Näppärit ry. Viikon aikana pohjoismaiset vieraat kiertävät kouluissa esittämässä kansanmusiikkia. Muusikkoja on Suomesta, Ruotsista, Norjasta sekä Tanskasta.

Tämän vuoden Folkskandia-teemaviikko on jo kolmas. Viikolla tutustutaan pohjoismaiden kulttuureihin. Kaustisella Folkskandia-viikko näkyy koululaiskonsertteina ja työpajoina, joihin voi osallistua. Teemaviikkoa vietetään Kaustisen lisäksi muun muassa Oulussa, Halsualla, Evijärvellä ja Jyväskylässä.
Hairspray oli menestys

Kaustisen musiikkilukion musikaaliproduktion viimeinen esitys on takana. Hairsprayta kävi katsomassa yhteensä 1583 katsojaa, mikä on suunnilleen sama määrä kuin viime vuonnaWest Side Story -musikaalin esityksissä. Hairsprayn ensi-ilta oli loppuunmyyty, ja katsojia riitti viimeiseen esitykseen asti.

Pirteän ja energisen musikaalin ohjasi Aku-Petteri Pahkamäki, ja mukana oli jopa 80 opiskelijaa lavalla ja kuliseissa.

Lähde: http://musiikkilukio.net/index.php/component/content/article/15-tiedotteet/tiedotteet/349-lakka-piti-loppuun-asti

Tukea Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleille

Kaustisen Folk Music Festival oli yksi 168 tapahtumasta, joille myönnettiin harkinnanvaraista valtionavustusta. Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki jakoi tukea yhteensä 5,1 miljoonaa euroa, joista 145 000 euroa päätyi Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleille. Tukea myönnettiin tapahtumille, jotka edistävät monipuolista kulttuuritarjontaa ja kansalaisten yhdenvertaista kulttuuriin osallisuutta ja osallistumista.

Avustusrahat ovat peräisin veikkausvoittovaroista. Muita tapahtumia, joille myönnettiin tukea olivat muun muassa Savonlinnan Oopperajuhlat, Tampereen Teatterikesä sekä Helsingin Juhlaviikot.

Lähde: http://www.minedu.fi/OPM/Tiedotteet/2013/04/kulttuuritapahtumat_2013.html?lang=fi

Teksti: Aune Sanz

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s