Ebony soittaa nelikätisesti

Leonardo Zunica ja Maria Ala-Hannula ovat yhdessä Ebony Piano Duo.

Leonardo Zunica ja Maria Ala-Hannula ovat yhdessä Ebony Piano Duo.

Ebony Piano Duo koostuu kahdesta pianistista, Maria Ala-Hannulasta ja Leonardo Zunicasta. Ala-Hannula on kotoisin Suomesta, Zunica Italiasta. Kuinka Ebony Piano Duo syntyi?

Maria Ala-Hannula ja Leonardo Zunica kohtasivat alun alkujaan Italiassa, jossa Ala-Hannula oli asunut noin kuusi vuotta, kun he olivat molemmat mukana paikallisen konservatorion ja skotlantilaisen musiikkiakatemian projektissa. Siinä esitettiin kappaleita, jotka on sävelletty joko viidelletoista tai kahdeksalle pianolle.

Pariskunnalla ei ollut aluksi suunnitelmia perustaa duoa. Ala-Hannula jopa pelkäsi ajatusta soittamisesta rakkaansa kanssa.

– Sanotaan, että se on ”lyhin tie eroon”, hän naurahtaa.

Ajatus heräsi kuitenkin loppukokeiden alla. Ala-Hannulan oli tarkoitus soittaa pakollinen nelikätinen teos suomalaisen pianistin Laura Heikkilän kanssa, mutta tämä ei voinutkaan olla mukana. Hänen oli löydettävä uusi pari, jonka kanssa soittaa. Niinpä hän päätti kokeilla, miten soittaminen Zunican kanssa sujuisi.

– Hyvinhän se onnistuikin, hän toteaa nyt.

Duolla on paraikaa pieni kiertue Suomessa. Leonardo Zunican mielestä soittokiertueissa on parasta se, että soittamisen ohella saa käydä monissa eri paikoissa.

Italialaiselle Suomi on todella eksoottinen maa. Zunicastasta on hienoa saada nähdä, millaista elämä on ja minkälaisia ihmisiä Suomessa asuu. Hän on myös huomannut, että suomalaisessa ja italialaisessa konserttiyleisössä on eronsa.

– Alussa suomalaiset ovat hiljaisia, mutta lämpenevät loppua kohden, hän on havainnut.

Maria Ala-Hannulan ja Leonardo Zunican mielestä kaunein paikka, jossa he ovat soittaneet on Turun Sibelius-museo. Sijainniltaan kaunein paikka löytyy kuitenkin Italiasta. Maria Ala-Hannula kuvailee sitä paratiisiksi: suuri järvi, vuoria ja paljon kukkia.

Esityskappaleet valitaan yleensä henkilökohtaisen maun perusteella. Myös erilaiset merkkipäivät painavat valintaa tehdessä. Esimerkiksi pianosäveltäjä Debussyn kuolemasta tuli viime vuonna 150 vuotta. Kaustisella esitetyssä konserttiohjelmassa voi myös kuulla, minkälaisesta pianomusiikista Debussy itse piti.

Seuraavan kerran Ebony Piano Duoa voi kuulla Italiassa.

Haastattelija: Roope Rapo
Teksti: Heli Hästbacka
Kuva: Veera Ailunka

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s