Uutiset 9.5.2013

Kaustisen yläkoulun purkaminen on alkanut
Kosteusvaurioiden takia käyttökelvottomaksi todettua Kaustisen yläkoulun rakennusta puretaan parhaillaan. Kosteusongelmat syntyivät aluksi koulun kellariin, missä vesieristys petti, ja siirtyivät lopulta ilmastointikanavien kautta sisäilmaan.

Purkaminen kestää koko toukokuun.  Myös vieressä sijaitsevaa alakoulua on alettu tutkia kosteusvaurioiden varalta, mutta ainakaan toistaiseksi ei mitään hälyttävää ole löytynyt.
Vanhan yläkoulun tilalle on suunniteilla uusi yläkoulu, jota kunta on varautunut rahoittamaan yli viisi miljoonaa euroa.
Lähteet: KP24 30.4.2013 (http://www.kp24.fi/uutiset/lehtiteema/1480/335282/7/Kaustisen-yläkoulun-purkaminen-alkanut)  ja YLE  Keski-Pohjanmaa 3.5.2013 (http://yle.fi/uutiset/homekoulu_paatyy_tiilimurskaksi/6616682)

Kaustisen musiikkilukio musiikkilukiopäivillä Helsingissä

Valtakunnalliset musiikkilukiopäivät järjestettiin Helsingissä 2.-4. toukokuuta. Tapahtuman järjestelyistä vastasi tänä vuonna Sibelius-lukio. Musiikkilukiopäivien teemana oli ’luovuuden arkea, arjen luovuutta’. Opiskelijat esittivät mm. jazzia ja kansanmusiikkia eri puolilla Helsinkiä. Kaustisen musiikkilukiosta musiikkilukiopäivillä oli mukana kansanmusiikkiryhmä ja jazzia soittava Hietala Group.
Lähde:http://www.hel.fi/hki/sibel/fi/Musiikkilinja/Musiikkilukiopaivat

Raskaan rockin Manifest Kokkolan Meripuistoon

Kahden viime kesän aikana heikosti tuottaneen Kokkola Rockin tilalle Kokkolan Meripuistoon on tulossa Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Manifest-festivaali. Konseptia tekemässä on kolme kokkolalaismiestä, Marko Rintala, Kim Rintala ja Janne Myllymäki. Festivaalin budjetti on 200 000 euroa. Meripuiston lavalle nousee kaiken kaikkiaan melkein 20 artistia ja bändiä, muun muassa CMX, Stam1na, Pää Kii ja Kotiteollisuus.
Lähde: YLE Keski-Pohjanmaa 3.5.2013 (http://yle.fi/uutiset/kokkola_rockin_raunioille_syntyi_raskaan_rockin_festivaali/6617766)

Teksti: Heli Hästbacka

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s