Pop Up -päivä kannusti yrittämään

Maija Lumiaho

Maija Lumiaho

Koulussamme vietettiin lauantaina 14.9. 4H:n taustatuella järjestettyä Pop Up -päivää, jossa musiikkilukion opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat erilaisia pienyrityksiä. Saara Jokela haastatteli Maija Lumiahoa, joka oli mukana touhussa.

Pop up -päivä on nuorille suunnattu yrittäjyystapahtuma, jonka tarkoituksena on saada nuoret innostumaan yrittäjyydestä.

– Musiikkilukiossa opiskelijat perustivat pienyrityksiä, joita sitten pyöritettiin kolme tuntia, Lumiaho kertoo.

Pop Up -päivän muut tavoitteet ovat Lumiahon mukaan nuorten valistaminen yrittäjyydestä, yhdessä tekeminen ja tärkeimpänä yrityksen perustaminen. Suomi tarvitsee uusia innovaatioita, joita toivottavasti tällaisten päivien ja nuorten innostuksen kautta saadaan aikaiseksi.

Yrityksiä oli kauneushoitolasta lastenhoitopaikkaan ja tanssipajasta matikkapajaan. Yksi yrityksistä oli kahvila, jossa oli myynnissä kahvia, pullaa ja muuta hyvää sekä taustalla musiikkilukiolaisten soittamaa musiikkia. Maija Lumiaho oli  itse mukana yrityksessä, jonka toimialana oli  teatteri ja improvisaatio.

– Tarjolla viihdyttävää katsottavaa  ja erilaisia improvisaatioharjoituksia, joihin yleisökin sai osallistua, hän kertoo.

Päivä olikin Lumiahon mukaan suunnattu kaikille ilman rajoituksia. Kaikki asiasta kiinnostuneet ja esimerkiksi oman lapsensa yrityksestä innostuneet vanhemmat olivat tervetulleita.

Lue Heli Hästbackan kirjoittama tiedote.

Haastattelu: Saara Jokela

Teksti ja kuva: Emma Määttälä

Mainokset