”Ihmisiä on mukava palvella”

Niilo Paavola

Niilo Paavola

Kaustisen musiikkilukiossa järjestettiin syyskuun puolessa välissä Pop Up -päivä, jossa opiskelijat saivat perustaa omia yrityksiä yhden päivän ajaksi. Roope Rapo oli paikalla haastattelemassa nuoria yrittäjiä ja kyselemässä, kuinka heidän yrityksensä pyörivät.

Toisen vuosikurssin opiskelija Niilo Paavola oli Pop Up -päivässä suuressa roolissa, sillä hän pyrki pitämään koko pakettia kasassa. Lisäksi hän  oli mukana tapahtuman markkinointiryhmässä.

– Toistaiseksi on vielä hyvä fiilis tästä päivästä, Paavola kommentoi tapahtuman alkumetreillä. Toivottavasti vielä tulisi porukkaa tasaisesti käymään.

Meikki- ja kauneudenhoitopuolella Rebekka Ahvenlampi taiteili kasvomaalauksia.

– Väkeä on piisannut, ja on mukava palvella ihmisiä, Ahvenlampi kertoo. Vieraat ovat antaneet myönteistä palautetta ja ovat innoissaan meidän nuorten yrittäjyydestä.

Rebekka Ahvenlammen kädenjälkeä Roope Rapon poskella.

Rebekka Ahvenlammen kädenjälkeä Roope Rapon poskella.

Herkullisissa tunnelmissa ahersivat Marke Heikkilä ja Santeri Luomala, jotka olivat myyntivuorossa kahvilassa.

– Päivä on mennyt loistavasti, ja leivokset ovat menneet yllättävän hyvin kaupaksi, juttelee Luomala.

– Joka kohteessa on ollut hyvä tunnelma, Heikkilä jatkaa.

Pop Up -päivässä oli myös mahdollisuus seurata teatteria.  Kalle Lahtinen oli mukana toteuttamassa teatteripajaa. Hänen mukaansa näyttelijöillä oli hauskaa esityksiä harjoitellessaan. Esitystensä pohjaksi he olivat päättäneet valita aina tapahtumapaikan ja kaksi sanaa, jotka olivat haastavuuden lisäämiseksi vielä mahdollisimman ristiriidassa keskenään.

– Kävimme  läpi myös erilaisia improvisaatioharjoituksia, joita sitten esitimme omien esitystemme lisäksi, Lahtinen kertoo. Hänen mukaansa yleisö lähti imrovisaatioihin hyvin mukaan.

– Heiltä sai hyviä aiheita, ja osa jopa uskaltautui itsekin lavalle.

Haastattelu ja kuvat: Roope Rapo

Teksti: Jenni Patana

Mainokset