Uutiset 10.10.2013

Musiikkilukiossa Taiteiden yö 25.10.

Perjantaina 25.10. vietetään jälleen perinteistä Kaustisen musiikkilukion Taiteiden yötä. Tilaisuus on osa Kaustisella järjestettävää Taiteen päivää, johon osallistuu useita toimijoita. Ohjelmaa järjestetään mm. Kansantaiteenkeskuksessa, vanhusten palvelutaloissa, kirjastossa ja liikkeissä.

Musiikkilukion Taiteiden yö -tapahtumassa esiintyvät musiikkilukion opiskelijat ja kokoonpanot, ja tarjolla on musiikkia monesta eri genrestä. Opetustilat sisustetaan ja muutetaan pieniksi konserttisaleiksi. Paikalla on myös kahvila. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Tervetuloa kokemaan ainutlaatuinen syysyön kulttuurikimara. Ovet ovat avoinna klo 19-23.

Lähde: Kaustisen musiikkilukio

Koulutusyhtymästä lähtee kymmeniä Keski-Pohjanmaalla

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä vähentää 40-50 henkeä ensi vuonna. Luvassa on sekä irtisanomisia, osa-aikaistamisia että määräaikaisuuksien lopettamisia. Tässä vaiheessa vähennys koskee hallintoa ja tukihenkilöstöä sekä päällikkö- ja esimiestasoa. Koulutusyhtymän yt-neuvottelujen ensimmäinen vaihe päättyi perjantaina.

Vähentämisistä koostuu 1,6 miljoonan euron säästöt. Vajaa miljoona on säästetty jo aiemmin. Arvio on, että ensi vuonna johtamisjärjestelmää tiivistetään, ja siitä saadaan noin viiden henkilövuoden säästöt. Nykyisestä kuuden opiston mallista siirrytään kahden opiston malliin, jossa nuoriso- ja aikuiskoulutus ovat erillään. Jatkoneuvotteluissa selvitellään organisaatio- ja johtamisjärjestelmäuudistuksen vaikutuksia henkilöstömäärään ja asemaan. Tarkastelussa on myös se, miten Kokkolan kauppaopiston toimintojen siirtyminen Torkinmäen Ammattikampukselle vaikuttaa henkilöstöön.

Vuosina 2015 ja 2016 opiskelijamäärät vähenevät yli kahdella sadalla. Ensi vuonna alkavilla uusilla neuvottelukierroksilla selvitellään kehityksen käytännön vaikutuksia. Tuossa vaiheessa vähennetään opetushenkilöstöä. Koulutusyhtymässä oli 20.9.2013 kirjoilla vajaat 3000 opiskelijaa.

Lähde: YLE/Keski-Pohjanmaa

Bassolahjoitus musiikilukiolle

Vakuutusyhtiö LähiTapiola lahjoitti 7.10.2013 Kaustisen musiikkilukiolle sähköbasson, joka menee opiskelijan käyttöön. Perusteina lahjoitukselle olivat oppilaiden paremmat kehitys- ja oppimismahdollisuudet, laadukkaiden instrumenttien hinta esteenä hankinnalle sekä soittimien puute. Vakuutusyhtiö haluaa olla näin tukemassa Kaustisen musiikkilukion opiskelijoita.

Mainokset