Uutiset 7.11.2013

Mika Virkkala valittiin Suomen kulttuurirahaston Keski-Pohjanmaan rahaston uudeksi asiamieheksi.

Hän toimii tehtävässään Taideyliopisto Sibelius-Akatemian koulutuspäällikön virkatyönsä ohella. Virkkala toimii myös Etelä-Pohjanmaan rahaston asiamiehenä.

Virkkala on entinen musiikkilukiolainen ja tällä hetkellä asuu ja työskentelee Seinäjoella. Hän on toiminut useissa luottamustehtävissä etelä- ja keskipohjalaisissa kulttuuriorganisaatioissa, kuten Seinäjoen elävän musiikin yhdistys Selmu ry:ssä ja Kaustisen kansanmusiikkiyhteisöissä.  Virkkala soittaa myös viulua lukuisissa kokoonpanoissa, esimerkiksi Pauli Hanhiniemi & Hehkumo -yhtyeessä ja Folkkareissa.


Ensi linja -tunnustuspalkinto Antti Timoselle ja Ismo Kalliolle

Antti Timonen ja Ismo Kallio ovat saaneet Ensi linja -palkinnon, joka voidaan myöntää ansioituneelle musiikkiteatterin tekijälle. Palkinnot jaettiin perjantai-iltana Helsinkin kaupunginteatterissa.

Entinen musiikkilukiolainen Antti Timonen sai kehuja monipuolisuudesta. Hänen roolinsa Tohtori Zivago -musikaalissa oli erityisen onnistunut. Ismo Kallion suuret roolit musikaaleissa Viulunsoittaja katolla, My Fair Lady ja Hello Dolly olivat perusteina hänen palkinnolleen.

Ensi linja -palkinnot jaettiin tänä vuonna neljättä kertaa. Teatterinjohtaja Asko Sarkola toimi raadin puheenjohtajana.

Musiikkilehdet Soundi ja Rytmi yhdistyvät

Viihdemediayhtiö Pop Media Oy on päättänyt yhdistää musiikkilehdet Soundin ja Rytmin ensi vuoden alusta lähtien. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Rytmin luetuimmat palstat siirtyvät Soundiin ja Rytmi-lehti jatkaa verkossa osoitteessa rytmi.com. Pop Median toimitusjohtaja Tuomo Häkkinen toteaa tiedotteessa, että ei ole järkeä tehdä kahta niin lähellä toisiaan olevaa lehteä.

Soundin päätoimittajana jatkaa Mikko Meriläinen. Rytmin nykyinen päätoimittaja Heta Hyttinen siirtyy Soundiin Meriläisen aisapariksi.
Lähteet:  HS.fi, kp24.fi, rytmi.com ja aamulehti.fi 

Mainokset