Uutiset 19.11.2013

Eino-myrsky tuhosi myös Keski-Pohjanmaalla

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitoksella oli viime viikonlopun aikana lähes 150 tehtävää myrskyn takia. Voimakas tuuli repi irti talojen kattoja, kaatoi puita rakennusten, sähkölinjojen ja liikenneväylien päälle. Henkilövahinkoja ei aiheutunut. Kokkolan seudulla on paljon maakaapeliverkkoja, mikä vähensi vahinkoja.

Syysmyrsky Eino riehui suuressa osassa Suomea ja sen aiheuttamien tuhojen takia Keski- ja Itä-Suomessa oli vielä tiistaina kymmeniätuhansia asiakkaita ilman sähköä. Korjaustyöt saattavat kestivät päiviä.

Asiasta uutisoivat Keskipohjanmaa-lehti ja Helsingin Sanomat


Kaustisen musiikkilukio selviytyi semifinaaliin Dream Academy -kilpailussa

Dream Academy Finland -hankkeeseen kuuluu ruotsinkielinen musiikkikilpailu, johon suurin osa Suomen musiikkilukioista on osallistunut tekemällä ruotsinkielisen kappaleen.

Karsinnoissa kappaleet kilpailevat pareittain kahden viikon ajan, kunnes jäljellä on viisi semifinalistia. Jokaisesta kappaleesta julkaistaan 45 sekunnin näyte Facebook-sivulla Dream Academy Finland, missä haluamaansa koulua voi äänestää.

Kaustisen musiikkilukio eteni välieriin voittamalla kaksintaistelun Savonlinnan taidelukion kanssa kappaleellaan Något mer för någon annan.

Tammikuussa 2014 Kaustisen musiikkilukio kamppailee finaalipaikasta. Finaalissa yleisö voi äänestää yhtä kolmesta kappaleesta voittajaksi. Tuomaristolla on 50 % äänivalta. Voittajakappale julkistetaan viikolla 7, helmikuun 11. päivä kello 15.

Uutisen lähde: Dream Academy Finland

Kaustisen musiikkilukio sai harmonikkalahjoituksen

Kaisa Raudasoja lahjoitti lokakuussa musiikkilukiolle isänsä Osmo Tokolan kaksi harmonikkaa. Raudasoja halusi soittimille hyvän kodin, jossa niille olisi käyttöä. Mieleen tuli Kaustisen musiikkilukio. Toinen soittimista, italialainen Giulietta, oli välittömästi soittokunnossa, mutta saksalainen Hohner-merkkinen soitin kaipaa hieman kunnostusta.

Osmo Tokola harrasti pianon soittoa ja viulujen rakentamista. Hän myös sävelsi ja sanoitti lauluja. Harmonikan soittamisen hän opetteli 1980-luvulla.

Teksti: Jannaliina Jussinniemi

Mainokset