Musiikki elämässäni

Kalle Mattila

Kalle Mattila

Ensimmäisen vuosikurssin opiskelija Kalle Mattilan elämässä on paljon musiikkia. Hän oli Radio-ohjelma Rakkaustisen musiikkivieraana ja oli poiminut laajasta vinyylikokoelmastaan ohjelmassa soitettavaksi muun muassa Beatlesin ja Doorsin klassikkoja. Saara Jokela haastatteli Mattilaa ja hänen suhdettaan musiikkiin.

Kalle Mattila kertoo soittavansa pääsoittimensa basson lisäksi rumpuja ja kitaraa sekä laulavansa.

– Basson soittamisen aloitin 9-vuotiaana. Rumpuja ja kitaraa olen soittanut ja laulanut semmoisen vuoden verran, Mattila kuvailee soittouraansa.

Kalle Mattila sanoo, ettei basson soittamisen aloittaminen ollut kovinkaan syvällinen tarina. Hän keksi perustaa kavereidensa kanssa bändin ollessaan 9-vuotias. Mattilan isoveli soitti kitaraa muutenkin ja päätti olla kitaristi. Kaveri halusi olla rumpali.

– Koska kukaan muu ei halunnut, päädyin itse yhtyeen basistiksi.

Kalle Mattila kertoo kuunnelleensa aina paljon musiikkia. Musiikki on todella iso osa hänen elämäänsä.

– Jokaiseen mielentilaan sopii joku bändi, Mattila toteaa. Minulla onkin todella laaja musiikkimaku.

Rahaakin harrastus on vienyt aika paljon: on tullut käytyä keikoilla ja ostettua levyjä. Vinyylejä Kalle Mattila on löytänyt muun muassa Tukholmasta. Hän on myös seinäjokisen antikvariaatin vakioasiakas.

– Mutta ei rahanmeno haittaa, Mattila sanoo.

Härmänmaan musiikkiopiston bändikoulussa Kalle Mattila oli 9-vuotiaasta 15-vuotiaaksi asti. Siellä soitettiin kappaleita popista Deep Purpleen. Mattila on suorittanut bassonsoitossa 3/3-tutkinnon, toisin sanoen musiikkiopiston pakolliset opinnot. Hänellä on aikomus tehdä musiikkilukion aikana ns. tolppa- eli I-tutkinto.

Vähän aikaa sitten lopettaneessa Pin-up Blood -bändissä Kalle Mattila muistelee soittaneensa 11-vuotiaasta asti ja olleensa aikoinaan perustamassa bändiä. Pin-up Blood soitti hardrockia ja aluksi vähän punkkia.

Mattila kertoo, että paras asia mitä hänelle on musiikissa tapahtunut on, että hän on päässyt näkemään uskomattomia bändejä livenä. Pin-up Bloodin ansiosta hän on päässyt kiertämään ympäri Suomea vuosien varrella lukuisilla keikoilla,  joista on jäänyt hänelle paljon hyviä ja unohtumattomia muistoja.

Haastattelu ja kuva: Saara Jokela

Teksti: Anni Kärjä

Mainokset