Esiintymiskokemuksista iloa musiikkiopinnoissa

Heta Sammalisto ja Josefiina Pajunen opiskelevat musiikkia Jyväskylässä.

Heta Sammalisto ja Josefiina Pajunen opiskelevat musiikkia Jyväskylässä.

Kaustisen musiikkilukion opiskelijat saivat lennokkaan lähdön arkeen, kun ensimmäinen koulupäivä joulun jälkeen kului suurilta osin ammatinvalintateeman parissa. Musiikkilukiolle oli saapunut monia koulun entisiä oppilaita kertomaan omasta opiskelupaikastaan ja ammatinvalinnastaan. Jannaliina Jussinniemi haastatteli heistä kahta, Heta Sammalistoa ja Josefiina Pajusta.

Kummankin entisen musiikkilukiolaisen mielestä koululle on aina hauska palata; aivan kuin sieltä ei olisi koskaan lähtenytkään.

– Ympäristö on tosin vähän outo, kun ei ole niitä samoja naamoja enää, Heta Sammalisto lisää.

Sekä Pajunen että Sammalisto valmistuivat musiikkilukiosta vuonna 2012  ja opiskelevat nyt Jyväskylän ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiaa. AMK-opintojensa lisäksi Josefiina Pajunen opiskelee Jyväskylän konservatoriossa. Hänen instrumenttinsa on poikkihuilu, mutta lukioaikoinaan hän soitti myös kitaraa ja oli mukana monenlaisessa bänditoiminnassa.

Heta Sammalisto valitsi laulun viulun sijaan.

Heta Sammalisto valitsi laulun viulun sijaan.

Heta Sammalisto opiskelee AMK:ssa klassista laulua.

– Minä olen vanha viulisti, mutta en jatkanutkaan sitä, hän sanoo. Oopperamaailma alkoi kiehtoa enemmän, ja se vei kerta kaikkiaan mukanaan.

Suurin hyöty musiikkilukion käymisestä on molempien mielestä ollut esiintymistaitojen karttuminen jo kouluaikana. Josefiina Pajusen mielestä myös sosiaalisuus ja perusystävällisyys ovat olleet tärkeitä eväitä maailmalla.

Josefiina Pajunen on kirjoilla kahdessa oppilaitoksessa.

Josefiina Pajunen on kirjoilla kahdessa oppilaitoksessa.

– Minulle lukion musikaalit ovat olleet tosi hyödyllisiä, varsinkin kun ajattelee oopperoita, joissa olen mukana, Sammalisto toteaa. Niitä tulee tänä vuonna olemaan kaksi.

Kaksikko on ollut tyytyväinen Jyväskylään opiskelukaupunkina.

– Viihtyisä kaupunki ja mukavat opiskeluympäristöt. Täällä on myös paljon etuja opiskelijoille, Heta Sammalisto kertoo.

Haastattelu: Jannaliina Jussinniemi
Teksti: Emmi Rauhamäki
Kuvat: Jenni Patana ja Hilkka Rauhala

Mainokset