Uutiset 20.2.2014

Kokkolan Talviharmonikka järjestetään jo kuudettatoista kertaa

Kokkolassa järjestetään Talviharmonikka-festivaali helmikuun puolenvälin jälkeen. Viikon mittainen festivaali alkoi 16. helmikuuta juhlajumalanpalveluksella Kokkolan kirkossa, ja se huipentuu lauantaina 22.2. järjestettävään suureen Viihdekonserttiin, jonka solisteina esiintyvät Mari Palo, Mika Pohjonen ja Jonna Pirttijoki. Sunnuntai-iltana harmonikan ystävät pääsevät vielä rentoutumaan tanssien merkeissä.

Aiheesta lisää Talviharmonikan kotisivuilla

Kaustinen Folk Music Festival kerää kertomuksia menneiltä kesiltä

Tänä vuonna festarimuistot ovat yksi Kaustisen kansanmusiikkijuhlien teemoista. Folk Music Festivalia järjestävä yhdistys, Pro Kaustinen Ry, pyytää muistoja, kokemuksia ja kommelluksi niin yleisöltä, esiintyjiltä, työntekijöiltä kuin talkoolaisiltakin. Mukaan voi liittää myös kuvia tai esimerkiksi nuotteja osana tarinaa.

Kertomukset tullaan tallentamaan Kansanmusiikki-instituutin arkistoon. Tarinankeruulomake löytyy Kaustinen Folk Music Festivalin kotisivulta, ja linkki lomakkeeseen on myös festivaalin Facebook-sivulla.

Uutisen lähde: Kaustinen Folk Music Festivalin kotisivu

Hämeenlinnan kaupunki avaa kokeellisen, nuorille suunnatun chat-kanavan

Hämeenlinnalaiset nuoret saavat talvilomaviikostaan lähtien entistä nopeammin apua sitä tarvitessaan. Kaupungin ylläpitämä chat-palsta on auki kuusi viikkoa, ja kokeilun tarkoituksena on selvittää vastaavanlaisen kanavan tarvetta mutta myös tarjota neuvoja ja ohjausta nuorille. Palstasta on hyötyä myös vanhemmille: chatin välityksellä he voivat saada tietoa kaupungin tarjoamista palveluista ja vinkkejä nuoren auttamiseen.

Chat on auki arkipäivisin ja tarjoaa mahdollisuuden kahdenkeskiseen viestintään. Nuoret voivat keskustella palvelussa anonyymisti eikä käyttäjistä kerätä mitään tunnistetietoja, mutta nuorisotyöntekijät palvelevat käyttäjiä omalla nimellään. Chatin kautta nuori voi tavoittaa palveluohjaajia, psykologin, sosiaaliohjaajan, nuorisotyöntekijän ja terveydenhoitajan.

Aiheesta uutisoi Yle Uutiset

Teksti: Emmi Rauhamäki

Mainokset