Uutiset 8.5.2014

Uudet postimerkit aiheuttivat hämmästystä

Maanantaina myyntiin tulleet suomalaisia kansansoittimia esittelevät postimerkit aiheuttivat hämmennystä harmonikansoittajissa. Harmonikkapostimerkissä pianonäppäimet ovat vasemmalla puolella, vaikka niiden pitäisi olla oikealla. Myös oikean käden näppäimistön järjestystä on moitittu mahdottomaksi. Suomalaishaitaristeja naurattaa myös kuvan haitaristin soittoasento ja päässä oleva baskeri.

Postimerkin erikoisuus on se, että ne saa soimaan tabletin tai älypuhelimen avulla.

Uutisen lähteenä toimi Helsingin Sanomat ja Yle

Musiikkilukiossa avoimia opettajien tehtäviä

Kaustisen kunnassa on haettavana 11.8.2014 alkaen musiikin lehtorin virka, biologian ja maantiedon tuntiopettajan tehtävä, englannin ja ruotsin tuntiopettajan tehtävä, lukion matematiikan, fysiikan ja kemian lehtorin virka sekä lukion englannin kielen lehtorin vuorotteluvapaan sijaisuus ajalle 11.8.2014-31.5.2015. Hakuaika päättyy 16.5.2014 klo 12.00.

Lisätietoja löytyy Kaustisen kunnan nettisivuilta


Blondi-musikaali oli menestys

Kaustisen musiikkilukion Blondi-musikaali sai hienon päätöksen lauantaina, kun viimeinen esitys oli loppuunmyyty. Amanda Brownin Legally Blonde -romaaniin ja Metro-Goldwyn-Mayerin elokuvaan perustuvan musikaalin näki Kaustisen musiikkilukion esittämänä yhteensä 1685 ihmistä.

Musikaalin tekemiseen osallistui 116 opiskelijaa, joista lähes 90 nähtiin lavalla puhe- ja laulurooleissa. Ohjaajana toimi Aku-Petteri Pahkamäki ja apulaisohjaajana Maria Haapanen. Viime keväänä musiikkilukiosta kirjoittanut Anette Raukola suunnitteli näyttävät tanssit. Rasmus Tammik vastasi livebändin valmennuksesta, ja laulajia ohjasivat Mari Sillanpää ja Samuel Lindell. Janne Torvikosken vastuulla oleva tekniikkaryhmä hoiti äänitekniikkaa, tehosteita ja miksausta. Opiskelijat hoitivat itse myös maskeerauksen, puvustuksen, tarpeiston, lavastuksen ja projisoinnin. Vain valosuunnittelu ja valot oli tilattu SÄVY Äänentoisto ja valaistus -yritykseltä.

Lisätietoja ja kuvia Kaustisen musiikkilukion nettisivuilla

Mainokset