Vähäpostin valoisa tulevaisuus

Vähäposti kevätauringon valossa.

Vähäposti eli Mikael Heikkinen (vas.), Laura Petäjä, Sami Vähäkoski, Jiri Mustajärvi ja Laura Orava. (Kuva: Veikko Aalste)

Vähäposti on Kaustisen musiikkilukiossa vuonna 2012 alkunsa saanut bändi, jonka keikkakalenterissa on mukavasti keikkoja  ja jonka ensimmäinen pitkäsoitto julkaistaan ensi kesänä. Vaikka bändin jäsenet asustavat Helsingin ja Kokkolan välillä,  meno ei ole hidastunut. Veera Ailunka haastatteli Sami Vähäkoskea ja Laura Oravaa.

Vähäpostin kokoonpano on muuttunut osittain ensimmäisen EP:n jälkeen, sillä saksofonisti Severi Hietala ei enää esiinny livekokoonpanossa, ja toinen kitaristi Eino Kolppanen joutui lopettamaan pitkien välimatkojen vuoksi.

– Lisämaustetta kokoonpanoomme tarjoaa helsinkiläinen Veikko Aalste, joka tuplaa räppejä keikoilla, solisti Sami Vähäkoski kertoo.

Vähäpostin kiipparisti Laura Orava ja rumpali Jiri Mustajärvi opiskelevat Orivedellä, jossa bändin tämänhetkinen treenikämppäkin sijaitsee.

– Nyt olemme vuoden verran treenanneet Orivedellä, mutta tulevaisuuden treenipaikasta ei ole vielä tietoa, Orava toteaa.

Vähäposti Räppikuun yössä Seinäjoella.

Vähäposti Räppikuun yössä Seinäjoella. (Kuva: Elias Jokiranta)

Vähäposti julkaisi viime joulukuussa ensimmäisen EP-levynsä nimeltä Vähäposti, ja ensimmäinen pitkäsoitto näkee päivänvalon ensi kesänä.

Sami Vähäkosken mukaan pitkäsoiton biisit tulevat eroamaan niin EP:n biiseistä kuin myös keskenään.

– Musiikillisesti olemme menneet kauemmaksi räppikuvioista ja saaneet musiikkiin enemmän post- ja krautrockin vivahteita. Lyriikat tulevat kuitenkin pysymään räppimuodossa, hän tokaisee.

Vähäpostin kesä sujuukin levynteon parissa ja keikkaillessa.

Vähäpostin tulevaisuus näyttää Sami Vähäkosken ja Laura Oravan mielestä valoisalta.

– Tällä hetkellä kaikilla on hyvä fiilis musiikin tekemisestä ja levystä. Tuntuu, että olemme menneet eteenpäin, kun saamme uusia biisejä keikoille.

Vähäposti löytyy Facebookista ja uusin single ”Kevätlumet” Spotifysta!

Voit myös kuunnella sen tästä:

Haastattelu: Veera Ailunka

Teksti: Jenni Patana

 

Mainokset