Sähköiset ylioppilaskirjoitukset tulevat – Opiskelu ei kaadu laitteiden puuttumiseen

Kaustisen musiikkilukiossa opiskelu ei kaadu laitteiden puuttumiseen. Tänä syksynä lukion aloittaneet opiskelijat kirjoittavat ensimmäisinä sähköisen ylioppilaskokeen. Monet kunnat vaativat oppilailta omia kannettavia tietokoneita. Kaustisen musiikkilukion rehtori Taina Lehtonen kertoo, että myös Kaustisella oman tietokoneen hankkimista suositellaan. Kaustisella on kuitenkin varalla koulun tietokoneita ja tabletteja, joita opiskelijat voivat hyödyntää oppitunneilla.

Lehtonen pitää sähköisiä yo-kokeita hyvänä asiana. Lehtosen mielestä samalla tulisi myös sallia internetin käyttö yo-kokeen yhteydessä. Lehtonen muistuttaa, että lukioissa on jo pitkään ohjattu opiskelijoita tiedonhankinnassa, lähteiden käytössä ja lähdekritiikissä.

Musiikkilukio on viime vuosina panostanut erityisen paljon digitaaliseen oppimisympäristöön. Yhtenä esimerkkinä siitä on OTE-hanke, jonka tuloksiin voi tutustua http://www.tulevaisuudenkoulu.net/ sivustolla.

Mainokset