Maria Kettu antaa stressille kyytiä päiväunilla ja pesäpallolla

Sporttinen Kettu on aloittanut lukion vs. biologian, maantiedon ja liikunnan opettajana.

Sporttinen Kettu on aloittanut lukion vs. biologian, maantiedon ja liikunnan opettajana.

Vuoden ensimmäisen Rakkaustinen-radiolähetyksen juontajat, Jenni Patana ja Kalle Mattila, nappasivat yhden musiikkilukion uusista opettajista studion penkkiin haastateltavaksi. Koska ensimmäisen lähetyksen teemana oli stressi ja sen selättäminen, kertoi Anne Anttilan viransijaiseksi valittu biologian, maantieteen ja liikunnan opettaja Maria Kettu Rakkaustisen kuulijoille omista stressin aiheistaan ja keinoista sitä vastaan.


Vetelistä kotoisin olevan Maria Ketun mielestä Kaustiselle on ollut helppo asettua koulun alkuun liittyvistä kiireistä ja stressistä huolimatta. Kettu kehuu lukion myös opiskelijoiden aktiivisuutta ja sanoo, että se tekee opettamista helppoa ja mukavaa. Kettu on virkavapaalla Kinnulan lukiosta.

Kettu opettaa lukiossa toisinaan myös terveystietoa ja antaakin oppilaille vinkin: stressiä on helpompi käsitellä, kun mielessä olevia asioita jäsentää vaikkapa kalenterin sivuille.

Myös liikunta ja riittävät yöunet ovat avainasioita kiireiden keskellä. Kettu harrastaakin aktiivisesti pesäpalloa, lenkkeilyä, sählyä ja suunnistusta. Kettu kertoo myös osallistuneensa parhaillaan käynnissä olevaan Kaustinen-Veteli pyöräilyhaasteeseen ja pyöräilleensä työmatkat.

Maria Kettu kertoo nauttivansa myös päiväunista ja nauraakin nukkuneensa ensimmäisellä viikolla töiden jälkeen useita tunteja. Päiväunien tarpeellisuudesta opiskelijajuontajat ovat ehdottoman samaa mieltä!

Teksti: Emmi Rauhamäki

 

Mainokset