Teatraalinen englanninopettaja hyppii lehtikasoissa ja imitoi Elvistä

Jarmo Savela

Englannin kielen opettajan sijaiseksi Kaustisen musiikkilukioon valittu Jarmo Savela on silmin nähden tyytyväinen. Rakkaustisen syksy-teemaisessa radiolähetyksessä mies totesikin, että hänen syksynsä ei olisi voinut enää paremmin alkaa. Syksy on Savelan mielestä paras vuodenaika ja edessä on uudet haasteet uudessa koulussa ja uudella paikkakunnalla. 

Hämeenlinnasta kotoisin oleva Jarmo Savela on aloittanut työt Kaustisen musiikkilukiossa englannin opettajan sijaisena. Savela on aikaisemmin ollut yhdeksän vuotta Jyväskylässä töissä: Jyväskylän avoimessa yliopistossa draamakasvatuksen opettajana sekä Jyväskylän kansalaisopistolla teatteritaiteen tuntiopettajana lasten ja nuorten ryhmille.

Savela on myös työskennellyt Työpajateatteri Taivaltajissa draamaopettajana/kouluttajana sekä näyttelijänä. Hän on ollut mukana Tanssiteatteri Krampissa sekä improvisaatioryhmässä Perun Perunat. Savela kertookin harrastaneensa teatteria siellä sun täällä. Kaustisen musiikkilukion oppilaat ja henkilökunnan Savela on jo ehtinyt ällistyttää muun muassa uskomattomalla Elvis-imitaatiollaan.

-Musiikkilukion työympäristössä on mukava työskennellä. Opetukset ovat hyvin lähteneet käyntiin heti ensimmäisestä tunnista lähtien. Työyhteisö on myös lämminhenkinen, avulias ja hyväksyvä, kehuu Savela.

-Ilmapiiri on hyvä täällä, ihmiset saavat olla omina itsenään ja muutenki asia toimii hienosti, Savela jatkaa.

Syksy on Savelan suosikkivuodenaika.

– Moni varmaan ajattelee, että syksy masentaa ja lamaannuttaa ihmisen. Minä en pidä liiallisesta kuumuudesta, joten siinäkin mielessä syksy on lempivuodenaikani. Syksyisin pitää myös hypellä ja möyriä lehtikasoissa, etenkin aikuisten!

Haastattelu: Heli Hästbacka

Teksti: Nea Töyräskoski

Kuva: Veera Ailunka

Mainokset