Kansanmusiikkiyhtye Baltic Crossing konsertoi musiikkilukiolla

BalticCrossing_keikkaSyyskuun alkupuolella koulullamme vieraili kansainvälisesti tunnettu, maailmanluokan kansanmusiikkiyhtye Baltic Crossing. Yhtyeen 10-vuotisjuhlakiertue kulki Kaustisen kautta, josta ovat kotoisin myös yhtyeessä soittavat Järvelän serkukset serkukset Esko Järvelä (viisikielinen viulu) ja Antti Järvelä (kontrabasso, mandoliini). Heidän lisäkseen yhtyeessä soittavat englantilaiset Ian Stephenson (kitara, harmonikka) ja Andy May (säkkipilli, piano), sekä tanskalainen Kristian Bugge (viulu).

Ennen konsertin alkua bändi järjesti koululla workshopin, jossa he opettivat kolme omaa kappalettaan. Konsertin loppupuolella työpajaan osallistuneet musiikkilukiolaiset ja Näppärit esittivät kappaleet yhdessä yhtyeen kanssa. Meno oli huikea ja yleisökin pääsi laulamaan mukana.

”Emme oikein osanneet odottaa, minkä verran ihmisiä tulisi workshoppiin ja konserttiin, mutta tämä meni oikein mukavasti. Työpajaan ilmestyi iso lössi soittajia”, kertoo viulisti Esko Järvelä.

Miehet luonnehtivat konserttia erinomaisesti onnistuneeksi, ja olivat iloisia yleisömäärästä.

“Vaikka olihan täällä kotikenttäetu”, Järvelät naurahtivat. Miehet olivat tyytyväisiä myös siihen, että musiikkilukiosta löytyy näinkin paljon kansanmusiikista kiinnostuneita soittajia.

Baltic Crossing on vuonna 2004 perustettu kansanmusiikkiyhtye, jonka kymmenvuotisen uran matkalla on kerennyt tapahtua. Useimmiten heillä on kappaleisiin liitettävänä jokin tarina, kuten esimerkiksi Vänkärin polskaan. Yleisö saikin nauttia näistä tarinoista ja mainioista juonnoista kappaleiden välissä ja nauru musiikkilukion salissa raikasi.

Baltic Crossing julkaisi hiljattain 10-vuotisjuhlalevynsä The Tune Machine ja albumit menivät kuumille kiville konsertin jälkeen. Loppuvuoden Baltic Crossing keikkailee Tanskanmaalla.

 

Mainokset