Luonnontieteiden opettajan vapaa-aika kuluu eläinten parissa ja valokuvaten

Teija ja Aku

Ylimäeltä Kouvolasta kotoisin oleva Teija Ruuhola on tänä syksynä aloittanut maantiedon, biologian ja terveystiedon opettajana Kaustisen musiikkilukiossa. Ruuhola on asunut eri puolilla Suomea ja työskennellyt mm. Turun yliopistossa sekä Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa. Siellä hän myös opiskeli maantiedettä ja valmistui keväällä 2013. Tällä hetkellä hän asuu Kaustisella ja pitää paikkaa viihdyttävänä.

– Uuteen ympäristöön sopeutuminen ja vaikeat kurssit ovat tuoneet haasteita, mutta nyt tahti on rauhallisempi ja olen viihtynyt todella hyvin.

Ruuhola harrastaa valokuvaamista ja on ottanut myös kuvia musiikkilukion tapahtumista tänä syksynä.

– Kuvaan luontoa ja erilaisia tapahtumia, lähinnä hevosiin liittyvää. Jonkin verran kuvaan ihmisiä, mutta se on aika haastavaa, koska kuvaajan mielestä nappiotos ei taas välttämättä miellytä itse kuvattavaa, Ruuhola toteaa.

Valokuvaamisen ohella myös tärkeitä harrastuksia ovat koirat ja hevoset. Hän omistaa kaksi koiraa ja viimekesäisen varsan, josta tulee aikoinaan ratsuhevonen.

– Kaikkien kanssa lenkkeilen, joskin varsa ei lenkkeile yhtä aikaa koirien kanssa. Se on siihen liian villi.

Pidätkö syksystä? Miten selviät syysstressistä ja syksyn sekä talven kaamosajasta?

– Alkusyksy on ihan mukavaa aikaa, mutta loka-marras -ja joulukuu eivät ole pimeyden vuoksi lempivuodenaikaani. Koirat tuovat helpotusta stressiin ja kaamosmasennukseen, ja tietysti mielekäs työ ja mukavat työkaverit auttavat jaksamaan!

 

Teksti: Mea Nikula

Mainokset