Ei mikä tahansa harmooni

Pirkko ja Pertti Ojasen lahjoittama suuri, komeaääninen harmooni saapui 24.10.2015 lukiolle. Haastattelimme Pirkko Ojasta harmoonin saavuttua. Ojasen suhde musiikkilukioon kaustislaisena on läheinen, sillä kaksi hänen lastaan, Ville ja Hanna-Maria ovat käyneet musiikkilukion.

Ala-asteen opettajana Ojanen on myös liikkunut paljon lukiolla, varsinkin joulun aikaan.

–  Ala-asteella joulu ei tullut, ennen kuin joulunäytelmä oli esitetty lukiolaisille. Lapsille oli paljon tärkeämpää päästä tänne esiintymään kuin esiintyä omassa joulujuhlassa. Täällä oli niin hyvä vastaanotto, Ojanen muistelee. 

 

DSC_1640

Mistä lähti idea harmoonin lahjoittamiselle?

Pirkko Ojanen kertoo, että harmooni oli ollut heillä “tyhjän panttina”. Eräänä päivänä Ville oli tullut käymään ja sanonut että “Äiti, kyllä tuon harmoonin voisi viedä vaikka lukiolle, siellä  saisi olla yksi toimiva harmooni.”

Pirkko Ojanen oli iloinen siitä, että harmooni lähti sellaiseen paikkaan missä sitä varmasti käytetään. Pirkko ja Pertti Ojasella oli jo alkujaan kaksi harmoonia, ja kolmas oli ollut lahja Pertti Ojasen veljeltä.

 

Ensikasteensa Kaustisen Musiikkilukiossa harmooni sai Taiteiden yö-tapahtumassa 23.10.2015

 

Mainokset