Kansainvälistä liiketoimintaa musiikkilukiossa

Kaustisen musiikkilukio on kutsuttu mukaan kansainvälisen liiketoiminnan verkostoon. Verkostoa hallinnoi Lauttasaaren yhteiskoulu, ja mukana on 12 lukiota eri puolilta Suomea.

Startup sauna

Verkoston myötä opiskelijoille tullaan tarjoamaan verkkokurssina kahdeksan kansainvälisen liiketoiminnan kurssia. Kurssien avulla voi opiskella mm. talousmatematiikkaa ja liiketoiminnassa tarvittavaa englantia. Kursseista on hyötyä musiikkialalla, mutta talouden ja yrittäjyyden opinnot sopivat kaikille, myös yleislinjalaisille.

Rehtori Taina Lehtosen mukaan verkoston avulla edistetään opiskelijoiden kansainvälisyyttä ja oman osaamisen tekemistä näkyväksi. Painopisteenä ovat tiimit ja osallistava toimintakulttuuri.

– Tällaisia taitoja opiskelijat selkeästi tarvitsevat tulevaisuudessa. Nyt ei ole kyse yksittäisestä hankkeesta, vaan asennekasvatuksesta, joka näkyy yleisemminkin koulun toiminnassa.

 

Kaikista kansainvälisen liiketoiminnan verkostoon kuuluvista lukioista oli kutsuttu ryhmä tämän vuoden SLUSH-tapahtumaan. Tapaaminen alkoi Ylen tiloissa Pasilassa, jossa opiskelijat osallistuivat ryhmissä kolmeen englanninkieliseen työpajaan. Ensimmäisessä työpajassa keskityttiin tuotteen myyntiin ja markkinointiin.

Slush-paja

– Opiskelijat pitivät tästä työpajasta eniten. He saivat kokemusta siitä, miten itseään voi markkinoida vaikka työhaastattelussa, tai omaa musiikkiaan yleisölle, kertoo musiikkilukion matematiikan lehtori Tomi Veteläinen, joka on yksi musiikkilukion vastuuopettajista verkostossa.

 

Toinen työpaja keskittyi graafiseen suunnitteluun. Siinä opiskelijat saivat pohtia, millainen on toimiva kotisivu.

Kolmannessa työpajassa harjoiteltiin koodausta Angry Birds –pelin avulla.

Slush-Katainen

SLUSH-tapahtuman pääpaikalla opiskelijat kuulivat mm. Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen puheenvuoron ja seurasivat pitchauskilpailua. SLUSHissa oli lukuisia startup-yrityksiä kertomassa tuotteistaan, ja suuryrityksiä etsimässä työntekijöitä.

 

 

Verkostoon kuuluville lukioille järjestetään Suomen Yrittäjien rahoituksella myös kolme kertaa liiketoimintaosaamisen koulutusta. Musiikkilukiolla ensimmäinen koulutus järjestettiin tällä viikolla, ja kouluttajana oli Kari Tahvanainen Persona Nordic Oy:stä.

Koulutus_opet

Asiakasnäkökulmaan liittyvässä koulutuksessa käytiin läpi mm. menestyvän yrityksen toimintaa ja markkinointia. Osallistujat saivat kokeilla, onko heissä yrittäjähenkisyyttä, ja menetelmiä harjoiteltiin työpajoissa. Tapahtumaan osallistui myös kaustislaisia yrittäjiä.

Myöhemmin koulutusta järjestetään aiheista ”Mistä raha tulee” ja ”Tiimi- ja projektityöskentely”.
Koulutus_opiskel

 

 

 

 

 

Teksti: Anni Saari, kuvat: Mika Jämsä, Tomi Veteläinen ja Teija Ruuhola

Mainokset