SLUSH valmentaa nuoria yrittäjyyteen

IMG_0866

Koulumme sai kutsun erityisesti nuorille suunnattuun SLUSH-tapahtuman oheiseen nuorisohankkeeseen Slush for Youthiin. Lähdimme keskiviikkona 11.12 junalla kohta Helsinkiä, missä yövyimme Lauttasaaren yhteiskoululla. Opiskelijamme Antti Lindfors järjesti taiteiden yönä arvonnan, jonka avulla saimme hieman taskurahaa. Torstaina heti aamun sarastaessa matkasimme Pasilaan YLE:lle. Meidät jaettiin ryhmiin ja kuuntelimme avauspuheenvuoron. Sen jälkeen määränpäänä olivat ensimmäiset workshopit, joiden tarkoituksena oli opettaa tärkeitä taitoja oman yrityksen aloittamista varten ja antaa meille eväitä yrittäjyyteen. Slush for Youthissa kommunikointikielenä käytettiin englantia.

IMG_0860 (2)Ensimmäisessä workshopissa opeteltiin koodaamisen alkeistaitoja pelaamalla peliä jossa tarkoituksena oli antaa komentoja pelihahmolle jotta se pääsisi maaliin. Koodaaminen on tärkeä taito yrityksen perustamista varten, ja koodaamista on jopa kaavailtu opetussuunnitelmaan.

 

Toisessa workshopissa keskityttiin myynnin alkeisiin ja perusteisiin. Opimme, että myymisessä käytetään tiettyä kaavaa. Asiakkaat täytyy ottaa huomioon, olla heille kohteliaita ja kysyä, mitä he tarvitsevat ja etsivät. Harjoittelimme myymistä yrittäen myydä toisillemme pelikonsoleita ja Microsoftin ohjelmia.

IMG_0864Kolmannessa workshopissa teemana oli graafinen suunnittelu, missä ideana oli suunnitella omat nettisivustot kartongille. Meillä oli käytettävissämme erilaisia materiaaleja, joista rakensimme sivun. Ensin suunnittelimme, mihin haluamme asiakkaan kiinnittävän huomiota tullessaan sivulle, ja mitä haluamme asiakkaalle kertoa. Nettisivujen suunnittelu on myös hyvin tärkeä keino mm. yrityksen mainostamista ja nettikauppaa varten.

Workshoppien jälkeen suuntasimme kohti SLUSH-tapahtumaa, joka on suuri, kansainvälinen, Messukeskuksen messuhallin täyttävä tapahtuma, joka toimii kohtaamispaikkana startup-yrittäjille sekä sijoittajille. Lisäksi omia pisteitään pitivät suuremmat ja tunnetummat yritykset, kuten Nokia, Zalando ja Finnair.

Meille nuorille annettu tehtävä oli etsiä kiinnostavia startup-yrityksiä. Löysimme mm. apua kaljuuntuville, rytmihanskan, ilmanlaatumittarin sekä erinäisiä elintarvikeyrittäjiä. Tapahtuma avasi ovia ja antoi uutta perspektiiviä. Mielenkiintoiset puhujat, kuten Jyrki Katainen, antoivat itsevarmuutta yhtä lailla tulevaisuuden yrittäjille kuin nykyisillekin. Puhujat kertoivat omista projekteistaan, antoivat yleispäteviä ohjeistuksia yrittäjille ja ennen kaikkea inspiroivat. Löysimme myös omia suosikkituotteitamme, joita saatamme jopa tilata ennakkoon. Esimerkiksi kahviyhtiö Paulig on kehittänyt termosmukin, jossa on kuvanäyttö. Kuvanäyttöä hallinnoidaan älypuhelinsovelluksella, jonka avulla voi joko valita itse oman kahvikuppikuvansa tai lähettää yllätyskuva kaverin kahvimukiin.

Suuri tapahtuma kattavine ohjelmineen varmisti sen, ettei koko messuhallia ehtinyt koluta päivässä. Kiertäminen oli antoisaa ja yrittäjät mukavia. Siltikään kaikkea ei ehtinyt nähdä ja kuulla. Mikäli jatkossa avautuu mahdollisuus päästä tapahtumaan uudestaan, ottaisimme sen taatusti vastaan. Slush-päivän jälkeen jokaisen sisällä heräsi pieni, itsevarma ja sisukas, jossain määrin jopa taidokas yrittäjäsielu.

IMG_0878Kun tapahtuma on ehtinyt nyt muhia mielissämme pari viikkoa, voimme todeta Slushin olleen opettavainen ja inspiroiva, tulevaisuuteen valmistava tapahtuma.

Teksti: Sonja Arokari ja Mea Nikula

Kuvat: Sonja Arokari

 

Mainokset