Musiikkilukiossa yleislinjalla

Kevään yhteishaku on alkanut, ja sen myötä seuraavan opiskelupaikan valinta. Onko Kaustisen musiikkilukion yleislinja hyvä valinta, jos ei ole kovin musikaalinen? Veli-Martin Hästbacka haastatteli kahta ensimmäisen vuosikurssin yleislinjalla opiskelevaa opiskelijaa.

DSC_5373

Ida Lyts, Kaustinen
Miksi hait Kaustisen musiikkilukion yleislinjalle?

– Olin varma siitä, että halusin jatkaa lukioon yläasteen jälkeen. Mietin, että menisin joko Vetelin lukioon tai sitten tänne kotikuntaan Kaustiselle musiikkilukion yleislinjalle. Päädyin lopulta Kaustisen musiikkilukioon, sillä vanhempani rohkaisivat minua hakemaan lukioon, joka on lähempänä kotia. Olin lisäksi kuullut positiivista palautetta opetuksesta ja opettajista etukäteen.

Jännittikö haastattelutilanne?

– Ehkä jonkin verran, mutta onneksi yleislinjalalle hakevilla oli vain rehtorin haastattelu koskien tulevia ainevalintoja jne.

Millaista opiskelu on ollut?

– Mukavaa. Opetus on ollut hienoa ja opettajat ovat rohkaisevia. Oppilaskeskeinen opetustyyli soveltuu erinomaisesti aineisiin, jotka kiinnostavat, ja jossa voi sitten syventyä tarkemmin aiheeseen.

Millaisia opiskelumahdollisuuksia lukion yleislinja tarjoaa?

– Mielestäni yleislinja tarjoaa hyvät opiskelumahdollisuudet, etenkin sillä, että valittavana on myös kansainvälisiä opintoja. Kurssitarjotinta katsoessa olen huomannut, että tarjontaa eri kursseilla on paljon, ja riippuu juuri syventävien ja soveltavien kurssien määrästä, miten paljon lukiosta saa irti.

 

Ossi Myllymäki, Kaustinen

Miksi hait Kaustisen musiikkilukion yleislinjalle?

–  Kaustisen musiikkilukio on lähellä kotiani. Hain siksi sinne, vaikka en osaa soittaa mitään. Toinen vaihtoehto olisi ollut Vetelin lukio, jonne en sitten kuitenkaan halunnut.

Jännittikö haastattelutilanne?

– Ei, enkä valmistautunutkaan siihen erityisemmin.

Millaista on ollut opiskella Kaustisen musiikkilukion yleislinjalla?

– Opiskeleminen musiikkilukiossa on ollut rentoa. Erona yläasteelta tuttuun opiskeluun on se, että teemme paljon enemmän isompia projekteja syventävien töiden parissa. Musiikin kanssa voi olla tekemisissä, vaikka ei olisikaan musiikkilinjalla.

Millaisia opiskelumahdollisuuksia lukion yleislinja tarjoaa?

– Mielestäni Kaustisen musiikkilukion yleislinja tarjoaa hyviä opiskelumahdollisuuksia siinä, missä mikä tahansa muu ns. ”perinteinen” lukio.

 

Teksti ja kuva: Veli-Martin Hästbacka

Mainokset