Tämän takia kannattaa hakea Kaustisen musiikkilukioon

Nyt ovat haussa uudet musiikkilukiolaiset! 40-vuotias Kaustisen musiikkilukio jatkaa vahvasti tulevaisuuteen, ja ensi syksynä uudet opiskelijat ovat tervetulleita liittymään iloiseen joukkoomme. Kysyimme nykyisiltä opiskelijoilta, miksi Kaustisen musiikkilukioon kannattaa hakea.

_DSC1529

 

 

 

 

 

 

Vastauksista nousi esiin erityisesti neljä teemaa.

1. MUSIIKKI

”Pääset tekemään musiikkia niin paljon kuin ikinä haluat – ja vaikka enemmänkin!”

Opiskelijat kehuivat ilmaisia, laadukkaita soittotunteja. Musiikkia voi opiskella monipuolisesti, ja tutustua eri musiikkityyleihin. Tarjolla onkin ”musaa barokista punkkiin”.

Kansanmusiikki on lukiossa vahvasti edustettuna.

Klassisen musiikin opetus on korkeatasoista. Monet opettajista ovat itse aktiivisesti konsertoivia muusikoita. Esiintymismahdollisuuksia on paljon.

Tässä ote joulukonsertista Kaustisen kirkossa.

Musiikkityylien rajat ovat matalia. Kaikki soittajat voivat tehdä monen tyylistä musiikkia.

Treenikämpät, harjoitustilat ja studio ovat oppilaiden käytössä aamusta iltaan. Musiikkilukiossa syntyy usein bändejä ja muita kokoonpanoja, jotka jatkavat toimintaansa jopa lukioajan jälkeen. Raskaampaa osastoa edustaa esimerkiksi Basic Necromancy.

Erityismaininnan oppilaiden vastauksissa sai musiikkiteatteri. Musiikkilukiossa toteutetaan joka vuosi ammattitason musiikkiteatteriproduktio. Kansantaiteenkeskuksen hienossa salissa on esitetty mm. West Side Story, Nahkatakkinen tyttö, Cabaret -musikaalit. Tänä vuonna esitetään Kullervo.

IMG_4660

 

 

         2.OPETUS

”Loistavat opettajat!”

Musiikkilukion opettajia kehutaan runsaasti. Ammattitaitoiset ja inspiroivat opettajat takaavat, että oppiminen on sekä hyödyllistä että hauskaa.

ML7

Teija

Musiikkilukion opetussuunnitelma mahdollistaa aidosti itsenäiset valinnat. Monipuolinen kielivalikoima ja syventävät kurssit sekä erilaiset työkurssit avaavat monia mahdollisuuksia.

Musiikkilukiossa voi suorittaa myös esimerkiksi urheiluvalmennuksen opintoja. Ensi syksystä alkaen tarjolla on myös kansainvälisen liiketalouden opintoja.

3. OPISKELUYMPÄRISTÖ

”Koulun ovet auki iltaisin”

Koulun tilat ovat opiskelijoiden käytössä aamusta iltaan. Viikonloppuisin opiskelija voi hakea viikonloppuavaimen, joten tiloja voi käyttää myös silloin, kun ei matkusta kotiin.

KuvataideluokkaOpiskelijat arvostavat edullista asumista. Asuntola sijaitsee aivan koulun läheisyydessä, joten koulunkäynti on helppoa.

Asuntolat

 

ML17asuminen

Kämppä1

 

 

 

 

 

DSC_0157Koulupäivien sujumisessa avainasemassa on myös ruoka. Ja se on opiskelijoiden mukaan hyvää.

Kaustisella on hyvät harrastusmahdollisuudet, ja kaikki on kävelyetäisyydellä.

ML_Urheilu58

 

 

 

 

 

 

4. ILMAPIIRI

” Täältä löydät monia ystäviä, joista tulee sinulle kuin veljiä. ”

Opiskelijat kehuvat Kaustisen musiikkilukion yhteishenkeä. Koulun toimintakulttuurissa kukaan ei jää yksin, ja opiskelijat hyväksytään sellaisena kuin he ovat.

ML_Kullervo46

Toimintakulttuurissa painotetaan toisten huomioonottamista, lähtien siitä, että kaikki tervehtivät toisiaan. Monet opiskelijat nimittävät koulua itseironisesti ”hippioppilaitokseksi” . Yhteisöllisyys ja suvaitsevaisuus onkin Kaustisen musiikkilukiossa vahvaa.

 

 

5. AIVAN JOTAIN MUUTA

”Täältä saatat löytää elämäsi tarkoituksen…”

Lukiossa tehdään pitkälle tulevaisuuteen vaikuttavia päätöksiä. Kaikille ne eivät ole vielä koulun alkaessa selviä, mutta jokainen löytää opintojen kuluessa oman tiensä. Koulu, joka tukee opiskelijoiden kasvamista aikuiseksi ja oman tien löytämistä, on hyvä koulu.

Jotta pääset mukaan porukkaan, TEE NÄIN:

1) Hae yhteishaussa.

Täytä hakulomake sähköisesti osoitteessa www.opintopolku.fi. 

1761 Kaustisen musiikkilukio, musiikkilinja

805 Kaustisen musiikkilukio

2) Ilmoittaudu heti haastatteluun tällä lomakkeella. Haastattelupäiviä on vielä maanantaina 7.3. ja tiistaina 29.3

Tervetuloa!

 

Teksti: Anni Saari

 

Mainokset