Musiikkilukio mukana festareilla

Musiikkilukio on tänäkin vuonna tuttuun tapaan täynnä festivaalihulinaa. Omassa roolissaan on mukana myös musiikkilukiolaiset talkoolaisina, työntekijöinä ja pelimanneina. Tunnelma heidän joukossaan on iloinen ja avoin.

”Lukiolaisille on tehty helpoksi olla mukana erilaisissa tehtävissä. Festareilla saatu esiintymiskokemus on tulevaisuudessakin hyödyllistä etenkin, jos tavoitteena on ura musiikin saralla”, tuumii toiselle vuosikurssille menevä Veera Piri. Pirille festareilla esiintyminen on antanut itsevarmuutta. ”Tämä on hieno kokemus.”

Musiikkilukion opiskelijoille festivaalit ovat kuitenkin muutakin kuin vain paikka esiintyä. ”Tämä on se paikka, jonne suuri osa lukiokavereista tulee joka kesä”, kertoo Piri. Hän pitää festareita ehdottomasti kesän, jos ei vuodenkin kohokohtana. ”Täällä pääsee tapaamaan myös entisiä opiskelijoita, mikä on hienoa.” Joskus uudesta festivaalituttavasta voi tulla elinikäinen ystävä.

Lukiolaisia arvostetaan Pirin mielestä tarpeeksi. Yksi neuvo hänellä on kuitenkin muulle festarikansalle. ”Suhtautukaa meihin avoimin mielin. Ihmisiähän mekin vain olemme.” Äänekkyydestä huolimatta.

Musiikkilukiolaisilla tuntuu kaikilla olevan hauskaa festareilla. Hauskaa on ollut myös lastenteltan talkoolaisella Lauri Malkamäellä, joka syksyllä aloittaa abivuotensa. ”Vaikea sanoa mikä on hauskinta. Fiilis ja kaikkialla soiva musiikki ainakin. Lastenteltalla mahtavaa on hassuttelevat artistit. Lapset tulevat useasti innoissaan esittelemään mitä ovat tehneet. Kun heillä on kivaa, minullakin on”, Malkamäki pohtii. ”Aikalailla festarit ovat minullekin kesän kohokohta.”

imagePiirtämisestä nauttii talkoolainen Lauri Malkamäki. 

Myös Malkamäen mielestä lukiolaisille annettu mahdollisuus on kullankallis. ”En tiedä pystyisinkö muutoin edes osallistumaan, ellei lukion puolesta olisi mahdollistettu osallistumista. Talkoolaisille on järjestetty kaikki tosi hyvin. Ilmainen majoitus ja ruoka ynnä muut. Talkoolaishomma on tosi siistiä.” Festarifiilis näkyy myös talkoolaisten keskuudessa. ”Meillä on hyvä ja avoin meininki. Taukotilassa hauskoja keskusteluja syntyy ventovieraidenkin kanssa.”

Lukiolaisten konsertteja voi käydä kuuntelemassa tällä viikolla vielä useaan otteeseen. Perjantaina Pelimannitalossa pyörähtää konsertti käyntiin klo. 16. Lauantaina konsertteja on kaksi. Klo. 12.30 areenalla soi musiikkilukion 40-vuotisjuhlakonsertti ja klo. 22 Iholla-salissa iltakonsertti. Luvassa on tottakai taitavaa soitantaa ja monipuolista tarjontaa.

 

Kuva ja teksti: Sonja Arokari

Mainokset