Raisa Ekoluoma on musiikkiteatterin uusi ohjaaja

aca0ce6d-fd8b-4e3a-bba2-b32ead0d5de7

Kaustisen musiikkilukiossa aloitti tänä syksynä työnsä Raisa Ekoluoma, uusi musiikkiteatterin ohjaaja. Rakkaustinen selvitti Ekoluoman taustaa ja sitä, miten hän on päätynyt musiikkilukioon opettajaksi.

Mikä on opiskelutaustasi?

– Olen opiskellut psykofyysisiä näyttelijätyön opintoja yksityisessä suomalaisessa teatterikoulussa. Sitten olen opiskellut teatteri-ilmaisun ohjausta ja lopulta teatterikorkeakoulussa opettajaksi. Olen myös opiskellut liiketyöskentelyn eri menetelmiä, mm. Yhdysvalloissa liikeanalyytikoksi ja Suomessa olen opiskellut tanssiliiketerapeuttisia menetelmiä.

Miten päädyit musiikkilukiolle töihin?

– Minua kysyttiin Kaustiselle opettajaksi. Olen töissä Centria-ammattikorkeakoulussa, joten tulin sitä kautta tietoon myös Kaustisella.

Missä olet aiemmin työskennellyt ja mitä olet aiemmin ohjannut?

– Olen työskennellyt Helsingissä päin musiikkiteatterin opetus- ja ryhmänohjaustyössä taiteen perusopetusta tarjoavassa oppilaitoksessa. Työhistoriaani kuuluu myös musikaaliohjausta sekä työpajaohjauksia taide- ja mediapajoilla, jonka parissa olen työskennellyt enemmän Helsingissä päin. Keski-Pohjanmaalla olen lähinnä opettanut.

Oletko parhaillaan mukana muissa projekteissa?

– Tällä hetkellä Kaustisen musiikkilukion musiikkiteatterin lisäksi minulla ei ole muita ohjausprojekteja, mutta opetusprojekteja kylläkin.

Millaista teatteria haluat tehdä? Mihin painotat teatteria ohjatessasi?

– Tärkeää on kokonaisvaltainen ilmaisu, jossa keho, ääni ja teksti ovat sopusoinnussa, ne tukevat toisiaan ja ovat kaikki ilmaisuvoimaisia. Minua kiinnostaa visuaalisesti rikas ja monitaiteinen esitystapa, johon koulutustaustani toki vaikuttaa.

Oletko tykännyt opettaa musiikkilukiossa?

– Hauskaa on, vaikka ison ryhmän ohjaus onkin minulle uutta. Kaustisen musiikkilukion musiikkiteatterin ryhmä on isoin koskaan ohjaamistani. Teatterissa on kyse ryhmätyöstä ja siitä, miten saadaan ryhmä toimimaan yhteen. Se luo työhön hauskuutta ja haastetta.

 

Teksti ja kuva: Veli-Martin Hästbacka

 

 

Mainokset