Dream Academy yhdistää Kaustisen ja Bergenin lukiot

Kaustisen musiikkilukiolla käynnistettiin tällä viikolla jälleen Dream Academy -projektia. Kaustinen on siinä mukana nyt neljättä kertaa.

Dream Academyä hallinnoivan Svenska Nu -verkoston tavoitteena on elävöittää kieltenopetusta ja luoda uusia pohjoismaisia yhteyksiä. Projektissa tehdään ja äänitetään uusi kappale vieraalla kielellä ja harjoitellaan se esityskuntoon toisesta maasta tulevien nuorten muusikoiden kanssa.

_dsc2416

Aiempina vuosina mukana ovat olleet lukiot Kaustisen lisäksi Turusta, Ahvenanmaalta ja Lundista. Tänä vuonna mukaan ovat tulleet myös Norjasta Bergenin ja Ruotsista Tingsrydin lukiot.

Kaustisella tehtiin uutta kappaletta Fredik Furun ja Jimmy Westerlundin johdolla. Se tulee sisältämään ainakin haitaria, bändisoittoa ja konemusiikkia. Helmikuussa 2017 Kaustiselle saapuu ryhmä Bergenin lukiosta, ja nuoret muusikot harjoittelevat yhdessä kummankin ryhmän tekemät kappaleet sekä muutamia muita.

Kappaleet esitetään Dream Academyn loppukonsertissa. Viime vuonna se järjestettiin Ahvenanmaalla. Tänä vuonna konsertti on huhtikuussa Helsingissä upouudessa Hanasaaren kulttuurikeskuksessa.

Yleisradio kuvaa tänä vuonna Dream Academystä 12-osaisen sarjan ja musiikkidokumentin. Sarja esitetään Yle Areenassa ja dokumentti lisäksi muissa Pohjoismaissa.

sdr

Mainokset