Aina – pitkän prosessin tulos

Kaustisen kamarimusiikkiviikon avajaiskonsertti on musiikkilukion konsertti. Siellä kuullaan runsaasti musiikkilukion opiskelijoiden esityksiä ja tuoreita sävellyksiä. Ohjelmassa on myös Ville Kankaan Aina-juhlasävellyksen toinen esitys.

Sävellys sai alkunsa, kun Kaustisen Musiikkilukion Tuki ry tilasi sen Kankaalta. Säveltäjä sai muuten täysin vapaat kädet, mutta teoksen haluttiin olevan mahdollisimman osallistava. Haluttiin siis, että teoksen esittämiseen voisi olla mukana mahdollisimman moni lukiolainen. Niinpä Kangas päätti, että sävellykseen tulisi sekä kuoro, orkesteri, bändi että elektronisia instrumentteja.

laitteet

Kankaan vision mukainen äänimaisema vaati kahden päällekkäisen äänentoistoratkaisun rakentamisen Kansantaiteenkeskukseen. Siitä vastasi tekniikkatiimin johtaja Janne Torvikoski opiskelijoineen. Myös elektronisten instrumenttien soittajien piti opetella uusia menetelmiä. Työtä riitti myös videoprojisointien tekijöille.

v_nayttaa

Syksyllä 2016 soittajille toimitettiin nuotit, ja mitä lähemmäs joulua tultiin, sitä enemmän tahti tiivistyi. Seurasi siis paljon harjoittelua.
opettajat nauru ryhma

 

 

 

 

 

Konserttiviikolla harjoituksen siirtyivät Kansantaiteenkeskukseen.

40vuotta_5

 

 

 

 

40vuotta_1040vuotta_11

 

 

 

 

 

Juhlakonserttia edeltävät päivät kuluivat opiskelijoilta tiiviisti sävellyksen parissa. Mutta valmista tuli, ja konsertti alkoi ajallaan. Ainasta tuli upea.

dsc_0080

Tyytyväiseltä esityksen jälkeen vaikuttivat sekä esiintyjät dsc_0085

 

 

 

 

 

säveltäjä

dsc_0094

 

 

 

 

 

 

kuin yleisökin.

Uusinta kuullaan Kaustinen-salissa sunnuntaina 29.1. kello 15 alkavassa konsertissa. Tervetuloa!

 

Teksti: Anni Saari
Kuvat: Anni Saari, Janne Torvikoski ja Esko Keski-Vähälä

Mainokset